İdlib'de çatışmalar başladı, Türk askeri sınırda konuşlandı

Düzenleyen:
İdlib'de çatışmalar başladı, Türk askeri sınırda konuşlandı

GÜNDEM Haberleri

Sınırımızda hareketli saatler yaşanıyor. Özgür Suriye Ordusu İdlib'e girdi. El Kaide kökenli teröristlerle çatışma yaşandığı haberleri geliyor. Türk askerleri henüz İdlib'e girmedi ancak İHA uçuşları sıklaştırıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise; İdlib'de ciddi bir harekatın olduğunu duyurdu.

Özgür Suriye Ordusu İdlib'e girdi. İdlib’in Kefer Selin ve Kefer Tekarim köylerinde “Hayat Tahrir-i Şam” (HTŞ) adıyla yeni bir grup kuran El Kaide kökenli teröristlerle çatışıyor. Türk İHA’larının uçuşları yoğunlaştırdığı İdlib semalarında, Rus uçakları da HTŞ’ye ait silah depolarını vurmak üzere havalandı.

İdlib'in karşısındaki Reyhanlı'da askeri hareketlilik

REYHANLI'DA  ASKERÎ HAREKETLİLİK

İdlib'teki çatışmasızlık bölgesine yönelik gerçekleştirilecek intikal kapsamında Hatay'a gönderilen askeri araçlar ve komando birlikleri Reyhanlı ilçesindeki sınır birliklerine konuşlandı. 

İdlib'in karşısındaki Reyhanlı'da askeri hareketlilik

İntikalin yapılacağı İdlib'in sınırındaki Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan askeri hareketlilik arttı. Hareketlilik kapsamında üst düzey askeri yetkililerin de sınır karakollarını ziyaret ettiği görüldü.

İdlib'in karşısındaki Reyhanlı'da askeri hareketlilik

ERDOĞAN: TSK HENÜZ İDLİB'DE DEĞİL
Hatay sınırında bulunan İdlib'in Heyet Tahrir Şam terör örgütünden temizlenmesi ve Fırat Kalkanı bölgesinden sonra burayı da ÖSO bölgesi haline getirmek için harekat başladığına dair görüntüler sosyal medyada paylaşılmaya başlandı.Fakat bu operasyona ilişkin resmi bir açıklama yapılmamıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'daki AK Parti kampının açılış konuşmasında İdlib'te ciddi bir harekatın olduğunu duyurdu."Fırat Kalkanı ile açtığımız alan ile ilgili yeni bir adımla daha ileriye taşımanın gayretindeyiz, bugün İdlib'te ciddi bir harekat var. Sürecek. İdlib'in ardından yeni inisiyatifler almaya devam edeceğiz."

Erdoğan: Bugün İdlib'de ciddi bir harekât var ve bu devam edecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türk askeri İdlib'de mi?" sorusuna, "Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil." şeklinde cevap verdi. 

Bir gazetecinin "İdlib'de ciddi bir harekat var.' dediniz, Fırat Kalkanı Harekatı gibi mi operasyonel olarak mı biz burada yer alacağız." sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı bitti. Bunun adı da açıklanır." cevabını verdi.

Erdoğan, "Askerler orada mı şu anda." sorusuna ise "Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil." ifadesini kullandı.

Operasyonun isminin belirlenip belirlenmediğine ilişkin bir soruya ise Erdoğan, "Açıklanır." yanıtını verdi.

- "Güvenliği noktasında böyle bir adımı attık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu an İdlib'te Özgür Suriye Ordusu'nun yer aldığını belirtti.

İdlib'teki insanların güvenliği noktasında Türkiye ve Rusya'nın beraber hareket ettiğini vurgulayan Erdoğan, İdlib'in içinin Türkiye tarafından korunacağının, dış tarafı ve sınırının ise Rusya tarafından korunmasının sağlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Orada yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adımı attık. Rejimle münasebetler Rusya'nın yürüttüğü bir süreç, diğer nokta da Türkiye olarak biz tedbirimizi aldık, alıyoruz." dedi.

- "Yumruğun sayısı sayılmaz"

Erdoğan, İdlib'ten Türkiye'ye yaşanması muhtemel göçlere ilişkin ise her türlü tedbirin alındığını ve hazırlıkların yapıldığını bildirdi.

İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine intikale ilişkin ise Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?" sorusuna, "Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz." yanıtını verdi.

GÜVENLİĞİ TÜRKİYE VE RUSYA SAĞLAYACAK

Eylül başında Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan 6’ncı Suriye toplantısında İdlib’te çatışmasızlık bölgeleri kurulmasında garantör ülkeler Türkiye, Rusya ve İran mutabık kalmış ve bu bölgelerde kurulacak gözlemci noktalarında 500’er asker göndermeyi uygun bulmuşlardı. Buna göre Rusya, İdlib çevresinde, Türkiye ise kent merkezinde güvenliği sağlayacak.

KOMUTANLAR SINIRDA GERİ SAYIM BAŞLADI

İdlib'de çatışmalar başladı, Türk askeri sınırda konuşlandı

GÖZLERİN ÜZERİNDE OLDUĞU İDLİB NEDEN ÖNEMLİ?

İdlib'de çatışmalar başladı, Türk askeri sınırda konuşlandı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...