İdlib anlaşmasının detaylarını Çavuşoğlu açıkladı

Düzenleyen:
İdlib anlaşmasının detaylarını Çavuşoğlu açıkladı
GÜNDEM Haberleri

Moskova'adki İdlib zirvesi sonrası sağlanan mütabakatın maddelerini Çavuşoğlu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Moskova'da Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin ile gerçekleştirdiği İdlib zirvesi sona erdi.

Toplantının ardından liderler kameraların karşısına geçerek varılan anlaşmayı açıkladı.

Liderlerin konuşmalarının ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov varılan mütabakatın maddelerini duyurdu.

Çavuşoğlu'nun yaptığı açıklamadan satır başları:

"SURİYELİLERE İNSANİ YARDIM SAĞLANMASI.."

"Türkiye Cumhuriyeti ve Rusya Federasyonu, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin egemenliği, bağımsızlığına olan kuvvetli taahhütlerini yineleyerek BM Güvenlik Konseyi tarafından terörist olarak tanımlanan grupları ortadan kaldırmaya yönelik kararlarını yineleyerek Suriye ihtilafının askeri çözümü olamayacağını belirterek, insani krizin daha da kötüleşmesinin önlenmesinin, ihtiyaç sahibi tüm Suriyelilere koruma ve insani yardım sağlanmasının, ülke içinde yerinden edilmelerin önlenmesiyle, mültecilerin ve yerinden edilen kişilerin Suriye'deki yerlerine döndürülmesine karar verildi.

6 MART 2020 SAAT 00:01 İTİBARİYLE ATEŞKES

İdlip Gerginliği Azaltma Bölgesindeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler 6 Mart 2020 saat 00:01’den itibaren durdurulacaktır.

GÜVENLİ KORİDOR

M4 karayolunun kuzeyinde 6 km ve güneyinde 6 km derinliğinde bir güvenli koridor tesis edilecek. 7 gün içinde esasları kararlaştırılacak

TÜRK RUS DEVRİYESİ

Türk ve Rus devriyeleri, 15 Martta M4 karayolunun Trumba’dan (Serakib’in batısı) Ain Al Havr’a kadar olan kesimi boyunca başlatılacaktır"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...