İdil'deki terör operasyonunda sona yaklaşıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İdil'deki terör operasyonunda sona yaklaşıldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Şırnak'ın İdil ilçesinde devam eden terör operasyonlarında dar bir alana sıkıştırılan PKK'lı teröristlerle mücadele devam ediyor

Şırnak'ın İdil ilçesinde PKK'lı  teröristlere yönelik güvenlik güçlerince yürütülen operasyonda sona yaklaşıldı. AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, İdil'de  teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması ve  barikatların kaldırılması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için ilan  edilen sokağa çıkma yasağının ardından güvenlik güçlerince 18 Şubat'ta başlatılan  "Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu" sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin iş birliğiyle yürütülen  operasyonlarda, terör örgütü PKK mensupları Turgut Özal Mahallesi'ndeki dar bir  alana sıkıştırıldı. Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan ve binalara el yapımı  patlayıcı tuzaklayan teröristler, yapıların dış cephelerine açtıkları deliklerden  de güvenlik güçlerine ateş açıyor. Köşeye sıkışan teröristler, operasyonlara kararlılıkla devam eden ve  keskin nişancı ateşine rağmen ilerleyişini sürdüren güvenlik güçlerine tüplerle  güçlendirdikleri el yapımı patlayıcılarla karşı koymaya çalışıyor. El yapımı patlayıcıları tek tek imha ederek ilerleyen güvenlik  güçleri, bir taraftan da barikatları kaldırıp, çukurları kapatıyor.

- 16 günde 2 bin 650 ev teröristlerden arındırıldı

Operasyonların 16'ncı gününde ilçede 2 bin 650 ev teröristlerden  tamamen arındırılırken, olay yeri inceleme ekipleri de bu bölgelerde arama tarama  çalışması yapıyor.

Bomba imha uzmanları, operasyonların tamamlanmasının ardından ilçeye  dönecek vatandaşların can güvenliğini sağlamak ve zarar görmelerini önlemek için  sürekli dedektörlerle patlayıcı arıyor.

Çalışmalar kapsamında çok sayıda el yapımı patlayıcı bulan ekipler,  kontrollü patlamalarla imha çalışmalarını sürdürüyor.

Patlayıcıları evlerde özellikle mutfak, yatak altı, dolap içi ve kapı  arkası ile bahçelere tuzaklayan teröristlere ait çok miktarda gıda maddesi de ele  geçirildi.

Operasyonun yüzde 85'lik bölümünün tamamlandığı ilçede, bugüne kadar  66 terörist etkisiz hale getirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...