İddialara ortak cevap: Parti kapatma devri tarihe karıştı

İddialara ortak cevap: Parti kapatma devri tarihe karıştı

GÜNDEM Haberleri

Hasip Kaplan, HDP'nin kapatılacağının konuşulduğunu iddia etti. Meclis Başkanı ve Adalet Bakanı "O devir kapandı" değerlendirmesinde bulundu.

HDP'li Hasip Kaplan'ın "MGK Toplantısı'nda HDP'nin kapatılması, yasal dernek ve sendikaların kapatılması noktasında kararlar alındı" şeklindeki açıklaması siyaset gündemine bomba gibi düştü. Her partiden kapatmalarla ilgili tepki geldi. Siyasiler, kapatmayı düşünmenin bile doğru olmadığını dile getirdi. İşte o tepkiler:
TBMM Başkanı Cemil Çiçek: "Ülkemizde geçmişte pek çok siyasi parti kapatıldı. Bu kapatmalar hiçbir zaman bekleneni de vermedi. Parti kapatmalar artık günümüzde kabul edilebilecek bir husus değildir."
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: "Biz parti olarak siyasi partilerin kapatılmasının, o partilerin savunduğu düşünceleri yok etmediğini biliyoruz. Türkiye dünyada en çok siyasi parti kapatan ülkelerin başında gelmektedir. Siyasi partiler mezarlığı olmuştur adeta siyaset alanımız. Onun için siyasi partilerin kapatılması devrinin de kapandığını düşünüyorum. Bundan sonra Türkiye'de siyasi partilerin kapatılmasının gündeme gelebileceğine pek ihtimal vermiyorum."
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş: "Bizim elimizde partinin kapatılacağı hazırlığı olduğu yönünde bir bilgi yoktur. nbsp;Bizim gündemimizde parti kapatma yok, böyle bir şey olacağını da düşünmüyoruz" dedi.
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan: "Şu an parti kapatmayı konuşmak bile akla ziyan. Bu Türkiye'nin tekrar Çiller dönemine dönmek anlamına gelir."
SARAY'DA İLK BULUŞMA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, haftalık olağan görüşme kapsamında Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu kabul etti. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen ilk kabul 2 saat sürdü.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...