İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikler TBMM’de kabul edildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İcra ve İflas Kanunu’ndaki değişiklikler TBMM’de kabul edildi

GÜNDEM Haberleri

Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Adalet Bakanlığı, yargıda yeni düzenlemeleri içeren kanun teklifini TBMM Başkanlığına iletmişti. Yargıda yeni düzenlemeleri içeren İcra ve İflas Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

AĞIR HASTA ÇOCUĞU OLAN KADIN MAHKUMLARIN CEZALARI ERTELENECEK

Meclis'te kabul edilen İcra ve İflas Kanunu'na göre, kanser hastalığı gibi ağır hastalığa yakalanan çocukların hükümlü olarak cezaevinde bulunan annelerinin cezalarının infazı 1 sene ertelenebilecek. Hükümlü annenin toplam cezasının 10 yıldan az olması gerekiyor. Kararı cumhuriyet başsavcılıkları verecek.

ARA BULUCULUK ZORUNLU HALE GETİRİLDİ

Kira uyuşmazlıkları ya da komşu hakkıyla ilgili anlaşmazlıklarda artık mahkemeye gidilmeden çözülecek. Bu noktada devreye ara bulucular giriyor. Ara bulucuya başvuru zorunlu hale geldi. Ticari davalar ve iş sözleşmesinden kaynaklanan uyuşmazlıklar da zorunlu ara buluculuk kapsamına alındı.

BAĞIMLI MAHKUMLARIN REHABİLİTASYONA KATILMALARI ZORUNLU OLUYOR

Uyuşturucu suçlarına ilişkin hükümlerin kapsamı da genişletildi. Sentetik uyuşturucu ve türevleri, ilgili madde kapsamına alınarak cezanın alt sınırı 10 yıldan 15 yıl hapse çıkartıldı. Uyuşturucu madde bağımlısı hükümlülerin cezaevlerinde tedavi ve rehabilitasyona katılmaları zorunlu hale geldi.

'ÇAT-KAPI' HACİZ DE TARİH OLUYOR

Düzenlemeyle 'çat-kapı' haciz işlemi de tarihe karışacak. Artık hakim onayı olmadan haciz kararı gerçekleştirilemeyecek. Ayrıca göçmen kaçakçılığı suçunun cezasının alt sınırı 3 yıldan 5 yıla çıkartıldı.

(AA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...