İçişleri Bakanlığından 'usulsüz dinleme' haberlerine yalanlama

/ Kaynak: AA
İçişleri Bakanlığından 'usulsüz dinleme' haberlerine yalanlama

GÜNDEM Haberleri  / AA

İçişleri Bakanlığı, usulsüz telefon dinlemelerine ilişkin bazı internet sitelerinde yer alan haberleri yalanladı.

İçişleri Bakanlığı, usulsüz telefon dinlemelerine ilişkin bazı internet sitelerinde yer alan haberleri yalanladı.


Bakanlığın internet sayfasında yer alan açıklamada, bugün çeşitli internet sitelerinde; "Usulsüz dinleme iddiaları bakan imzasıyla çöktü" başlığı altında yer alan haberde, "Bakanlık makamı oluruyla, Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanlığı ve Ankara İstihbarat Şube Müdürlüğünde görevli toplam 52 personelin yaptığı dinlemelerin hukuka uygun olduğu ve böylece 31 ili kapsayan usulsüz dinleme iddialarının çöktüğü" iddiasının yer aldığı belirtildi.


Haberin bütünüyle gerçeğe aykırı olduğu bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Usulsüz dinlemelerle ilgili olarak 2014 yılından bugüne kadar yapılan soruşturmalar sonucunda, 532 personel hakkında meslekten çıkarma cezası verilmiş ve cezası zaman aşımına uğramayan 257 personelin kurumla ilişiği kesilmiştir. 677 personele ise meslekten çıkarma dışında çeşitli disiplin cezaları verilmiştir. 717 personelin disiplin soruşturma dosyası, görüşülmek üzere disiplin kurulu gündemindedir."


"42 kişi hakkında alınan dinleme kararı usulsüz"


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, bir liste gönderilerek, hakkında dinleme kararı alınan 76 kişiyle ilgili gerçekleştirilen dinlemelerin sahte isimler üzerinden yapılıp yapılmadığının araştırılmasının talep edildiği belirtilen açıklamada, bunun üzerine başlatılan araştırma ve soruşturma sonucu, 42 kişi hakkında alınan dinleme kararının usulsüz olduğunun tespit edildiği kaydedildi.


Açıklamada, suçlu görülen personele, meslekten çıkarma dahil çeşitli cezalar verildiği, 26 kişi hakkındaki usulsüz dinleme kararlarına ilişkin müfettişler tarafından yürütülen soruşturmanın halen devam ettiği, 8 kişinin dinlenilmesine ilişkin müfettişlerce belirtilen "sahte isim kullanılmadığı ve dinleme gerekçelerinin doğru olup olmadığı konusunda herhangi bir tespit yapılamadığı" görüşü üzerine işlemden kaldırma onayı alındığı belirtildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...