İçişleri Bakanlığı’ndan Amed Sportif Faaliyetler-Bursaspor maçına ilişkin açıklama

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
İçişleri Bakanlığı’ndan Amed Sportif Faaliyetler-Bursaspor maçına ilişkin açıklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Bursaspor maçıyla ilgili sosyal medyaya yansıyan görseller sonrası İçişleri Bakanlığı'ndan konuya ilişkin "Provokasyona gerekli müdahaleler yapılmış ve derhal ilgililere yönelik soruşturma başlatılmıştır" açıklaması yapıldı.

Dün Diyarbakır'da Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasında yaşanan müsabakada Amed Sportif Faaliyetler maçı 2-0 kazandı. Maç esnasında ve sonrasında da tansiyon yükseldi. Amed Sportif -Bursaspor maçında tribünlerde Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrakları açılması sosyal medyada kullanıcılar tarafından büyük tepki çekmişti. Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği kentte oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Bursaspor maçıyla ilgili gerekli tüm tedbirlerin alındığı vurgulayarak "Sosyal medyada yer alan görsellerin seyircilerin elbiselerinin içinde stada sokulduğu, konuya güvenlik kuvvetlerimizce derhal müdahale edildiği ve ilgililer hakkında yasal işlem başlatıldığı kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklamasını yapmıştı.

VALİLİĞİN ARDINDAN İÇİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili bir açıklamada İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. TFF 2. Lig Beyaz Grup 6. haftasında oynanan Amed Sportif Faaliyetler-Bursaspor maçında tribünlerde yaşanan görüntülere ilişkin İçişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı.

'FIRSAT VERİLMEYECEKTİR'

Açıklamada, "Bu akşam, Diyarbakır'da oynanan maçta alınan tüm güvenlik önlemlerine rağmen vücutlarına sararak stada soktukları değerlendirilen görsellerle ağır provokasyon hedeflenmiştir. Sporu provakatif içeriklerle zehirlemek, isteyenlere hiç bir şartta fırsat verilmeyecektir. Provokasyona gerekli müdahaleler yapılmış ve derhal ilgilere yönelik soruşturma başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...