İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu! B sınıfı ehliyette yeni uygulama yolda

- Güncelleme:
İçişleri Bakanı Yerlikaya duyurdu! B sınıfı ehliyette yeni uygulama yolda

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 125 CC’lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Konuyla ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, “B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli.” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

125 cc'lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaya ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, bu konuda daha önce bir çalışma başladığını, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının çalışmayı sürdürdüğünü belirtti.

“EĞİTİM ALMALARI ÇOK ÖNEMLİ”

Eğitimin önemine işaret eden Yerlikaya, "Ben de bir motosiklet kullanıcısıyım. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli." diye konuştu.

“DENETİM ARTARAK DEVAM EDECEK”

Ali Yerlikaya, tehlikeli motosiklet kullanan, koruma ekipmanları ve kask kullanmayan hem kendine hem de diğer sürücülere zararı olan motosiklet sürücülerine karşı denetimlerin artarak devam edeceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...