İç Güvenlik Paketi hazır, jandarmada değişim zamanı!

İç Güvenlik Paketi hazır, jandarmada değişim zamanı!

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, kamuoyunda "iç güvenlik paketi" olarak adlandırılan çalışmayı tamamladı. Taslakta jandarmanın yapısında önemli değişikliler var.

Hükümet, İç Güvenlik Paketi olarak bilinen yasa taslağını tamamladı. 'Jandarma'nın yapısında önemli değişiklikler öngören taslak, sahil güvenlik, emniyet teşkilatı ve kolluğun görevlerinde de düzenlemeler içeriyor. nbsp;Meclise gönderilecek taslak kapsamında birçok kanunda düzenleme öngörülüyor. Bunlardan bazıları şöyle:
- Jandarma Genel Komutanlığındaki daire başkanları ile il ve ilçe jandarma komutanlarını İçişleri Bakanı atayacak.
- Vali ve kaymakamlara jandarma ve sahil güvenlik personeline disiplin cezası verme yetkisi getirilecek.
- Polise rütbe terfisinde yazılı ve sözlü sınav şartı getirilecek. nbsp;
- Cezaları nedeniyle terfi ettirilemeyen 4, 3 ve 2'nci sınıf emniyet müdürleri belli bir süre sonra zorunlu emekliliğe sevk edilecek.
- Kaçakçılık İstihbarat Harekat ve Bilgi Toplama Daire Başkanlığı kaldırılacak.
- Mevcut 1. sınıf emniyet müdürlerinin üçte ikisi, kadrosuzluktan dolayı emekliye sevk edilecek.
- Polis koleji kapatılacak. Öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı dengi okullara aktarılacak. Güvenlik bilimleri fakültesi kapatılacak ve polis amir eğitim merkezine dönüştürülecek.
- Polis akademilerindeki personelin görevine son verilecek. Buradaki öğretim üyeleri YÖK'e yönlendirilecek, öğrenciler ise üniversitelere yerleştirilecek.
- Polis eğitim merkezi müdürüne il emniyet müdürü maaşı ödenecek.
- Molotofkokteyli silah sayılacak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...