İBB'den korkutan deprem araştırması! Hasar görecek bina sayısı belli oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:
İBB'den korkutan deprem araştırması! Hasar görecek bina sayısı belli oldu

GÜNDEM Haberleri

İBB, yıllardır beklenen büyük İstanbul depremi gerçekleştiğinde kentte hasar görmesi beklenen tahmini bina sayısının 207 bin olduğunu açıkladı. Bu binaların yüzde 30’unun 1980 öncesi, yüzde 40’ının 1980-2000 arası, diğer yüzde 30’unun ise 2000 sonrası inşa edildiği açıklandı. 

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye yeniden deprem gündemine odaklanırken, afet riskinin olduğu bölgeler,  büyük bir deprem beklenen İstanbul'un durumu merak konusu olmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı ve Şehir Plancısı Buğra Gökce, olası depremle ilgili dikkat çekici bilgiler paylaştı. 

AVRUPA YAKASI DAHA HASARLI

Gökce’nin sosyal medya hesabından yayımladığı verilere göre, bir depremde İstanbul’da hasar görmesi beklenen tahmini bina sayısı 207 bin olarak tespit edildi. Bu binaların yüzde 30’unun 1980 öncesi, yüzde 40’ının 1980-2000 arası, diğer yüzde 30’unun ise 2000 sonrası inşa edildiği bildirildi. Bu verilere göre; hasar görmesi beklenen her üç binadan birinin 2000 sonrası yapıldığı ortaya çıktı. 

Paylaşılan verilere göre İstanbul’da hasar görmesi beklenen 207 bin binanın yüzde 95’ini oluşturan 196 bin 227 binanın Avrupa yakasında olduğu öğrenildi. 

EN RİSKLİ 3 İLÇE

Gökce, İstanbul Teknik Üniversitesi ortaklığıyla yürütülen çalışma sonucunda riskli bina yoğunluğunun tespit edildiği ilçeleri şöyle sıraladı: “Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece. İstanbul’un deprem direncini artırmak için tüm batı koridoru ve yoğun yapılaşma olan bölgelerde özel bir ilgiye ihtiyaç olduğu görülüyor.”  

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...