İBB’den “Kanal İstanbul Çalıştayı”

İBB’den “Kanal İstanbul Çalıştayı”

GÜNDEM Haberleri

“Temel atmama töreni’ ile siyasette bir ilke imza atan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün de “yaptırmam” dediği Kanal İstanbul Projesi’nin sözde sakıncalarını anlatmak için İstanbul Kongre Merkezi’nde çalıştay düzenledi.

Çalıştaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan İmamoğlu, Kanal İstanbul’un, şehrin coğrafyasını değiştirecek, doğal hayatı ciddi biçimde etkileyecek bir proje olduğunu iddia ederek, “Kanal İstanbul, mecbur olmadıkça hiç kimsenin asla evet demeyeceği, çok büyük ve çok riskli bir ameliyat. Tamamıyla yanlış bir ameliyat. İstanbul kesip biçilecek” dedi.
Meral Akşener de konuşmasında Kanal İstanbul’un, “İstanbulluyu cezalandırma” anlamına geldiğini öne sürerek, “İstanbullu buna hayır diyecek” ifadelerini kullandı.
Daha sonra söz alan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı basın organlarında çıkan “TÜBİTAK Kanal İstanbul’a karşı” haberini referans alarak, “TÜBİTAK dediğimiz, Türkiye’nin göz bebeği olan bir kurum. Oraya da soruyorlar ne diyorsun diye, ‘Kanal İstanbul’la ilgili. 14 madde hâlinde tek tek bu projenin ne kadar yanlış olduğunu sayıyor” dedi.

TÜBİTAK’TAN YALANLAMA
Bu konuşmanın ardından TÜBİTAK “Basında yapılan TÜBİTAK, Kanal İstanbul'a karşı şeklindeki haberler tamamıyla çarpıtmadır ve gerçeği yansıtmamaktadır" açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...