İBB, Bosna'ya yardım ekibi gönderdi

/ Kaynak: AA
İBB, Bosna'ya yardım ekibi gönderdi
GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, sel felaketi yaşanan Bosna Hersek'e yardım ekibi gönderdi.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla, İstanbul İtfaiyesi, İSKİ, Atık Yönetim Müdürlüğü, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı ve İSTAÇ alarma geçerek hazırlık yaptı.


İlk etapta Türk Kızılayı-Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda 6 kişilik ekip Bosna Hersek'e gönderildi. Bölgeye ulaşan ekibin ve yerel yöneticilerin talepleri doğrultusunda daha geniş kapsamlı yardım ekibi de hazırlanarak bölgeye sevk edildi.


Bölgeye, bir "Ahtapot" (su tahliye ve su ikmal), 5 yıkama kamyonu, 6 su ikmal ve kurtarma kamyonu, bir bakım ve ikmal kamyonu, 10 motopomp, 10 dalgıç motopomp, 3 kepçe, 19 tahlisiye botu, 3 kombine kanal açma kamyonu, 3 jeneratör, bir mobil büfe ile 125 bin kum torbası gönderildi.


Bölgede, 50 kişilik kurtarma ekibi, 68 araçla görev yapacak.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...