Hüseyin Çelik'ten 'Ergenekon Davası' açıklaması

Hüseyin Çelik'ten 'Ergenekon Davası' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. nbsp;Ergenekon davası ile ilgili değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Medya olarak beğenme ya da beğenmeme hakkına sahipsiniz. Cezaları az ya da çok bulabilirsiniz. Ben bu mahkemeyi tanımıyorum şeklindeki bir tavır hukuk devletinde geçerli olan bir iddia değildir. Ana muhalefet böyle talihsiz bir tavır takınmıştır. Mahkeme lehinize karar verirse mahkemeyi tanıyorum şeklindeki tavra girerseniz gülünç olursunuzMahkeme aralarında Haberal'ın da olduğu 21 kişiye tahliye verdi. Haberal serbest. Mahkemenin verdiği bu karara göre hukuki işlem tesis etmeyecek misiniz Bu çelişkili bir durumdur. İnsanı gülünç duruma düşürür. Ben tüm sanıklara ve yakınlarına bayram arefesinde geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Türkiye yıllardır darbe teşebbüslerinin tehtidi altındadır. Bu memleket bunlardan dolayı çok acılar çekmiştir.

İnsanız, merhamet duygumuz olması gerekiyor. Merhamet adaletin oluşmasına engelse o merhametten maraz doğar. Kurda merhamet etmek kuzuya zulüm etmektir. Adil yargılama hakkı herkese aittir. Bu henüz bitmiş bir süreç değildir. Bunun temyiz aşaması var. Yargıtay'a gidecek dosya. Yargıtay'dan çıkan sonucu anayasa mahkemesine bireysel başvuruda bulunarak itiraz edebilir, o da olmazsa AİHM'e gider. Henüz son söz söylenmiş değil.

Bu böyleyken ortalığı velveleye vermenin, tehditler savurmanın tehditleri savuranları küçültmekten başka faydası yok. Mahkemenin çabuk bitmesini engelleyenlerin başında CHP ve İstanbul Barosu'nun mahkeme salonunu terörize etmesi başta gelir. Mahkeme heyetine bağırarak, salonda sloganlar atarak müvekkili adına olumlu sonuç alan avukata rastladınız mı?

"ATATÜRK SİZE PATATES BİLE SOYDURMAZDI"

Bilek zoruyla hukuk mu tesis edeceksiniz. Silivri'yi basacağız, duvarları yıkacağız sloganları kime aitti?

Bunların sonucunda mahkeme duruşmaya kimsenin katılmaması için tedbir alıyor. Sonra bunu eleştireceksiniz. Mahkemede 'Her yer Silivri, her yer taarruz' diyeceksiniz. 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağırıyor avukatlar. Sevsinler sizi. Mustafa Kemal hayatta olsa size patates soydurmazdı. Atatürk'ü niçin emelleriniz için kullanıyorsunuz?

"BAŞBAKAN'IN ÜZÜNTÜLERİNİ İFADE ETMESİ İNSANİ"

Mahkeme bağımsız mahkemeyse herkesin temennisi olabilir.TSK arkadaşlarının tutuklu olmasından dolayı insani olarak bildiri yayınlayabilir. Başbuğ'un tutuksuz yargılanmasını isteyebilir. Ama mahkeme bağımsızsa adil kararı alır. Başbakan Erdoğan'ın üzüntülerini ifade etmesi son derece insanidir. Yargıtay aşamasında da bu tarzla giderlerse müvekkilleri adına gerçek bir savunma yapamazlar.

Şemdin Sakık, Öcalan, Doğu Perinçek, Yalçın Küçük ilişkisine dair tanıklık yapmıştır. PKK-Ergenekon dirsek temasına ilişkin tanıklık yapmıştır. PKK ile ilgili tanıklık yapmışsa bunu kim yapacaktı. PKK'lı yapacaktı. Çakal Carlos'u falan dinleyecek değildi mahkeme. Türk yargı sistemini yozlaştırmaya, mahkeme heyetini yıldırarak sonuç alacaklarını zannedenler görmüşlerdir ki hakimler delillere göre karar verir.

"ERGENEKONCULAR TUTUKLANDIĞINDAN BERİ..."

Mahkeme salonunda canı yanan bazı sanıkların esip gürlemelerini duygusallıkla ifade edebilirsiniz ama sokakları terörize ederiz ifadeleri Ergenekon'la hesaplaşmanın ne kadar doğru olduğunun ifadesidir. Ergenekoncular tutuklandığından beri Türkiye'de siyasi cinayet yok, faili meçhul yok.

CHP'NİN BİLDİRGESİ

Tutuklu üniversiteli öğrenciler ayıbına son verelim diyorlar. Ne suç işlerse işlesin biz öğrenci diye içeri almayalım mı? Bir insan asker olduğu için hapiste olmaz. Gazeteci olduğu için hapiste olmaz. Hukukta yargılama rütbeye, mevkiye, makama göre yapılmaz herkes hukuk önünde eşittir.

ODTÜ 25 binlik bir camia orada eylemleri yapan 400-500 kişi arkadaşlar. Bu kısım diğer 24.500 kişiyi rahatsız eder.

Diyarbakır cezaevinin bir kısmını müze yapabiliriz, eğitim amaçlı kullanabiliriz. Siz ne yaptınız iktadardayken? Milletin vekillerini millet seçsin diyorlar. Herkesin ön seçimle gelmesini istedi. Ama buna Kılıçdaroğlu uymadı.

Halkın vekillerine özgürlük istiyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu hapisteki vekiller için canlı yayında mahkeme kararına karşı boynumuz kıldan ince demişti şimdi ne oldu? Demokrasi, seçim cezaevinden adam kaçırma sistemine dönüştürülmemeli...

GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI

Kelime kelime tahlil yapacak değilim. Bu demokratikleşme paketi ile çözüm sürecine katkıda bulunacak hem de halkımızın derdine deva olacak bir paket üzerinde çalışmamız tamamlandı. Sayın Başbakanımız bütün konu başlıkları üzerinden geçtikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız. Başbakanımızın yoğun temposundan dolayı sarktı. Araya da malum bayram girdi. Ağustos ayı içerisinde nihayi açıklamaya yapacağız. nbsp;

Meclis 1 Ekim'den önce Eylül ayında toplanabilir.

1 Ekim'de TBMM açılacak ve yasamanın konusuna giren konular hızla ele alınacak. Böylelikle bu beklentiler karşılanmış olacaktır.

GEZİ PARKI OLAYLARI

Bir konuda tepki ortaya koymak hukuk çerçevesinde son derece değerlidir. Ancak yanlış yaparsanız karşılığını bulursunuz. Kimse sokakları terörize ederek kaos oluşturarak eylemde bulunamaz. Vatandaşın sandıkta verdiğini kimse sokakta alamaz. İktidar arıyorsanız, sandıkta arayacaksınız. nbsp;

ERGENEKON'UN FİNANSMANI

Bu konuda bir çalışma varsa ve bazı somut verilere ulaşılırsa kamuoyu ile paylaşılır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...