Hüseyin Çelik, 'Atatürk size patates bile soydurmazdı'

/ Kaynak: İHA
Hüseyin Çelik, 'Atatürk size patates bile soydurmazdı'

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hüseyin Çelik, Silivri'de görülen Ergenekon davasında 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağıran avukatları eleştirdi.

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Silivri'de görülen Ergenekon davasında "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye bağıran avukatlara tepki göstererek, "Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsasize patates bile soydurmazdı" dedi. nbsp;AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında Ergenekon davası kararlarını değerlendirdi. Çelik, davada verilen kararlarla ilgili olarak, "Mahkemeden çıkan kararları eleştirebilirsiniz, verilen kararları çok veya az bulabilirsiniz, haklı veya haksız bulabilirsiniz. Ancak ben bu mahkemeyi tanımıyorum şeklindeki bir karar, hukuk devletinde ciddiye alınabilecek bir durum değildir. Ana muhalefet lideri ve ana muhalefet partisi maalesef böyle bir tutum içine girmişlerdir" dedi. Çelik, Ergenekon kararları için "'Ben bu kararları tanımıyorum' şeklindeki bir tavrın içine girerseniz gülünç olursunuz" şeklinde konuştu. Haberal'ın beraat etmesine dikkat çeken Çelik, "Peki mahkemenin verdiği bu karara göre hukuki işlem tesis etmeyecek misiniz? Bu bir çelişkidir. Bu kesinlikle insanı gülünç duruma düşürür" dedi. Ergenekon davasının bitmediğini, bir temyiz aşamasının olduğunu hatırlatan Çelik, "Bu böyleyken ortalığı velveleye vermenin, tehditler savurmanın, tehditleri nbsp;savuranları küçültmekten öte bir faydası yoktur" dedi. Çelik, Silivri'deki davanın geç karara bağlanmasında CHP'nin ve İstanbul Barosu'nun mahkemeyi işgal ederek çalışmaz hale getirmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. "Siz zorla, bilek zoruyla hukuk mu tesis edeceksiniz?" diyen Çelik, "'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye bağıranlar avukatlar. Sevsinler sizin gibi askerleri. Mustafa Kemal hayatta olsa size patates bile soydurmazdı. Orada yargılanan Mustafa Kemal mi ki de siz öyle bağırıyorsunuz? Niçin Atatürk'ü emelleriniz için kullanıyorsunuz ve istismar ediyorsunuz" dedi.


Çözüm paketi nbsp;bayramdan sonra
Hüseyin Çelik, bir gazetecinin Demokratikleşme Paketi'nin neden açıklanmadığını sorması üzerine, "Çalışmamız hem çözüm sürecine katkı sağlayacak hem de toplumumuzda bugüne kadar bir şekilde kendini mağdur hissetmiş olan vatandaşlarımızın derdine deva olacak. Paket, hükümet tarafından şekillendirilmesinin ardından kamuoyuyla paylaşılcak. Bugüne kadar olmaması Başbakan'ın yoğun gündeminden kaynaklanıyordu" diye konuştu. Bayramdan sonra Başbakan Erdoğan'a paketi sunacaklarına vurgu yapan Çelik, ayrıca her şeyin yeri ve zamanında yapılması gerektiğine de dikkat çekti.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...