Hulusi Akar'dan El Bab açıklaması

Düzenleyen:
Hulusi Akar'dan El Bab açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Fırat Kalkanı harekatında hedeflere ulaşıldığını, yerel halkın evlerine dönmesi için gerekenin yapıalcağını açıkladı.

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Türk askerinin destek verdiği Özgür Suriye Ordusu, bugün öğle saatlerinde El Bab kentini tamamen ele geçirmişti.

Gelişmeleri sınırdan takip eden Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, "El Bab'ın kontrolüyle harekatın başında planlanan hedeflere ulaşıldı" değerlendirmesini yaptı. Akar ayrıca bölgeye dönmek isteyen Suriyeli mültecilere de gereken desteğin verileceğini açıkladı.

AKAR, HAREKATI SINIRDA TAKİP ETTİ

Akar bu açıklamaları, beraberinde kuvvet komutanları ile birlikte gittiği Gaziantep'ten yaptı. Burada çeşitli inceleme ve denetlemelerde bulunan Orgeneral Akar, daha sonra Fırat Kalkanı Harekatı'nın sürdürüldüğü sınır hattındaki Kilis'e geçti. Orgeneral Akar ve beraberindekiler, burada denetlemelerin yanı sıra harekatın son durumuna ilişkin brifing aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...