Hulusi Akar'dan askerlik şubesine sürpriz denetim

Düzenleyen:
Hulusi Akar'dan askerlik şubesine sürpriz denetim

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yığılmaların önlenmesine yönelik "24 saat hizmet" talimatı verdiği askerlik şubelerinden birine gece sürpriz ziyaret yaparak çalışmaları denetledi.

Akar, İstanbul'daki programlarının sonunda gece Avcılar ve  Küçükçekmece askerlik şubelerinin bulunduğu binaya habersiz giderek incelemelerde  bulundu.

Bedelli askerlik başvurusu için bekleyen yükümlüler, Bakan Akar'ı  karşılarında görünce kısa süreli şaşkınlık yaşadı. Askerlik şubesi  yetkililerinden çalışmalara ilişkin bilgi alan Akar, başvuru için bekleyenlerle  de sohbet etti, onlara işlemler için ne kadar beklediklerini sordu.

Ziyareti dolayısıyla işlemlerin aksamaması uyarısında bulunan Akar'a,  başvuru sahipleri işlemlerin hızlı gerçekleştirildiğini, bekleme sürelerinin çok  uzun olmadığını belirtti. Bazı yükümlüler ise askerlik şubelerinin tatil günleri  ve gece de açık olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Akar, başvuru süresinin bitmesine sayılı günler kala askerlik  şubesine gelenlere, "Biraz geç kalmışsınız." dedi.

Yaşının 44 olduğunu belirten bir yükümlüye "Sen epeyce geç kalmışsın"  diye espri yapan Akar,   memurlardan da yapılan işlemlere ilişkin bilgi aldı.

Yükümlülerle bir süre banko başında da sohbet eden Akar, "İşlemlerin  olabildiğince  hızlı gerçekleşmesi için herkes elinden gelen gayreti gösteriyor.  Çeşitli sebeplerden dolayı genç arkadaşlarım zamanında gelemediği için bir  yığılma oldu. Bu yığılmayı da gidermek için tüm ilgililer gece gündüz demeden  çalışıyor. Böylelikle bu yığılmayı da giderecekler." diye konuştu.

Akar, ziyaretinin ardından askerlik şubesinden ayrıldı.

Öte yandan Akar'ın talimatının ardından tatil günleri ve mesai  saatleri sonrasında da hizmet vermeye başlayan askerlik şubelerine, son 5 günde 120 binden fazla kişinin başvurduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...