Hulusi Akar: Tekrarlanmasına müsaade etmeyeceğiz

Düzenleyen:
Hulusi Akar: Tekrarlanmasına müsaade etmeyeceğiz

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Akdeniz'de Türk gemisine Yunan taciziyle ilgili "Tekrarlanmasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AA Editör Masası'nda değerlendirmelerde bulunuyor.

Akar'ın açıklamarından satırbaşları şu şekilde;

"(Ege'de 12 mil tartışması) Türkiye'nin hak  ve menfaatlerine aykırı karar alınırsa buna karşı gerekli tedbirleri alırız."

"(Yunanistan’ın kara sularını 12 mile  çıkartma girişimi) Anlaşmalara aykırı, uluslararası hukuka aykırı, iyi komşuluk  ilişkilerine aykırı bir karar aldıkları takdirde de buna karşı ne yapacağımız  açık ve net, tutumumuz bellidir. Her türlü tedbirimiz vardır. Bu konuda hiçbir  şekilde hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğimizi herkesin bilmesini  istiyorum."

"(Ege'de 12 mil tartışması) Birbirimizin haklarına tecavüz  edilmemesi, anlaşmalara saygı gösterilmesi ve aklıselimin hakim olması  dileğimiz."

"Türkiye'nin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yer almadığı  hiçbir projenin bu bölgede başarılı olmasının, yaşamasının imkan ve ihtimali yok"

"(Doğu Akdeniz'de Türk gemisine taciz) Bölgede savaş gemilerimiz  gerekli korumayı sağlamakta. Yeni bir tacize asla müsaade etmeyeceğiz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...