Hükümet, yurdu 'yurt'la donatıyor

Hükümet, yurdu 'yurt'la donatıyor

GÜNDEM Haberleri

Gezi olayları ve 17 Aralık öncesi gündeme gelen öğrenci evleri tartışması sonrasında Hükümet, yurt seferberliği başlattı.

Bir yıl içinde 140 bin kapasiteli yurtları devreye sokulacak. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, yürütülen çalışmanın ayrıntılarını, CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın soru önergesine verdiği cevapta anlattı. Kılıç, şu bilgileri verdi:
gt; 2003 yılında yurt genelinde 193 yurtta, 188 bin öğrenci barınıyordu. 31 Aralık 2013 tarihi itibarıyla yurt sayısı 2'si KKTC'de olmak üzere 372'ye çıktı. Yatak kapasitesi de 310 bine yükseltildi. Önümüzdeki yılın hedefi ise 450 bin.
gt; Halen, 123 bin 360 yatak ka-pasiteli 183 yeni yurt inşaatı devam ediyor. Bunlar için 3.5 milyar TL kaynak aktarıldı.
gt; Kamu ve özelden de bina kiralanıyor. Kasım ayında 72 ilde 15 yıllığına ilana çıkıldı; teklifler değerlendiriliyor.
gt; Yeni yurtlarda koğuş sistemi bitirildi. Odalar 1 ve 3 kişilik. Tek kişilik odalar yüksek lisans ve doktora öğrencilerine tahsis ediliyor. Odaların içinde banyo ve tuvalet de bulunuyor.
gt; Öğrencilere ücretsiz internet hizmeti sunuluyor.
gt; 500 kişilik bir öğrenci yurdunun devlete maliyeti yaklaşık olarak 11 milyon TL.
Oğuzhan Şahin/TÜRKİYE GAZETESİ



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...