HSYK'da 12. madde metinden çıkarıldı 13 ve 14. maddelere onay

/ Kaynak: AA
HSYK'da 12. madde metinden çıkarıldı 13 ve 14. maddelere onay

GÜNDEM Haberleri  / AA

HSYK yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor.Teklifin, 12. maddesi metinden çıkarıldı, 13 ve 14. maddeleri kabul edildi.

TBMM Adalet Komisyonu'nda, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin görüşmeleri sürüyor.Teklifin, 12. maddesi metinden çıkarıldı, 13 ve 14. maddeleri kabul edildi.Kabul edilen maddelere göre, Türkiye Adalet Akademisi'nde verilen hizmetler karşılığında alınacak ücretlerin onaylanması, Adalet Akademisi Genel Kurulu'nun görevleri arasından çıkarılıyor.Türkiye Adalet Akademisi Yönetim Kurulu'nun beş asıl üç yedek üyesi, genel kurul üyeleri arasından seçilecek.Türkiye Adalet Akademisi Genel Kurulu'nun, Nisan ayının yanında Eylül ayında da toplanmasını öngören 12. maddesi, tekliften çıkarıldı. Böylece Genel Kurul, mevcut durumda olduğu gibi sadece Nisan ayında toplanacak.Sorulara ve eleştirilere yanıt veren Adalet Bakanı Bozdağ, Amerikalı bir savcının Adalet Bakanlığı'nda danışman olarak çalıştığı iddiasının doğru olmadığını söyledi.Bozdağ, "Birtakım soruşturmaların, sayın Bush ile sayın Başbakanımız arasındaki görüşme sonucu başlatıldığına ilişkin iddialar gerçek dışıdır. Türkiye Cumhuriyeti bağımsız bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanına hiçbir ülkenin talimat vermesi söz konusu değil. Bunu söylemek bile büyük bir yanlışlıktır" dedi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...