Hilal için niye sesiniz çıkmıyor?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hilal için niye sesiniz çıkmıyor?

GÜNDEM Haberleri

“Bebek gelin” iddiası üzerinden dindarları hedef alanların iki yüzlülüğüne Diyarbakır’dan isyan var. Diyarbakır HDP binası önündeki evlat nöbetine dün 338. anne katıldı. İdare Sönmez, kızı Hilal’i HDP’nin yedi yıl önce dağa götürdüğünü söyledi. HDP’nin siyasi müttefiklerinden ise yine çıt çıkmadı.

İstanbul’da 24 yaşındaki bir kadının altı yaşındayken evlendirilerek istismara uğradığı iddiası Türkiye’nin gündemine oturdu. Bazı kesimler, yargıya taşınan iddialar üzerinden dindarları hedef aldı. Bu koroya katılanlardan CHP ve ortağı HDP’nin ikircikli tavrı tepki çekti.

Parti içerisinde yaşanan çok sayıda çocuk tacizi vakasını görmezden gelen CHP’deki skandallardan bazıları şöyle:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeğeni 4 kız çocuğuna cinsel istismardan 20 yıl hapse mahkûm oldu. CHP’nin kurultay otobüsünde 14 yaşındaki bir erkek çocuk taciz edildi. Bandırma’da CHP’li belediye çalışanı 14 yaşında bir çocuğa istismardan tutuklandı. Maltepe’de belediye meclis üyesi 15 yaşındaki kızı taciz etti. Antalya’da CHP İl Başkanı seçim kampında 17 yaşındaki partiliyi taciz etti. Kırıkkale’de CHP’li gençlik kolları çalışanı çocuk yaşta bir kızı taciz ettiği için tutuklandı.

Teslim olan bir terörist HDP’lilerin çocukları PKK’ya sattığını itiraf etti. HDP’nin şimdiye kadar onlarca çocuğu kandırıp dağa götürdüğü davalara yansıdı.

Hilal için niye sesiniz çıkmıyor?

BİR ANNE DAHA EVLAT NÖBETİNDE

Aynı HDP istismar olayını TBMM’ye taşıyarak şova kalkıştı. HDP, aylardır çocukları için nöbet tutan ailelerin çağrılarına ise suspus durumda. Evlat hasreti çeken onlarca aileden biri de Erzurumlu Sönmez ailesi. Anne İdare Sönmez, 7 yıl önce 20 yaşında kandırılarak dağa götürülen kızı Hilal için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 1.195 gündür süren evlat nöbetine katıldı. Eylemdeki aile sayısı 338’e yükselirken anne Sönmez, evladının İstanbul’da üniversite okurken HDP’liler tarafından kandırılarak dağa götürüldüğünü anlattı. Kızından haber alamadığını belirten Sönmez “HDP götürdü. Kızımı arıyorum. HDP kızımı getirsin. Nasıl götürmüşlerse öyle de getirsinler. Kızım gel. Korkma Hilal, gel. Herkes seni bekliyor” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...