Hiçbir öğrenci dışarıda kalmayacak

Hiçbir öğrenci dışarıda kalmayacak

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’nin tek seferde yapılan en büyük yurt projesi açılış için gün sayıyor. 10 bin kişilik Sivas Merkez Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nun yaklaşık yüzde 98’i tamamlandı, eylül ayı sonuna kadar yurt bitmiş olacak.

Kardeşler Mahallesi’nde 310 bin metrekare alana yapılan, 8 yurt bloku, 4 sosyal tesis, 1 yaşam merkezi, 2 açık fitness alanı, 4’ü açık 6 basketbol sahası, 2 kapalı tenis kortunu bünyesinde barındıran proje yaklaşık 1 yıl içerisinde tamamlandı. Başvuru yapan bütün öğrencilerin yurda yerleşebileceğine işaret eden Vali Davut Gül “Sivas’ta KYK’da kalmak isteyen hiçbir öğrenci dışarıda kalmayacak. Yurtlar 5 yıldızlı otel ayarında. Her biri 4 kişilik süit oda şeklinde ders çalışacağı ve yatacağı yerler farklı olmak üzere odalar var. Ekonomik durumu ne olursa olsun, öğrencilerimiz burayı tercih ettiğinde KYK imkânına kavuştuğu için ailelerin üzerinden bir yük kalkmış olacak” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...