Herkesin konuştuğu tarihin sebebini Hüseyin Çelik açıkladı

Herkesin konuştuğu tarihin sebebini Hüseyin Çelik açıkladı

GÜNDEM Haberleri

AK Parti MKYK sonrası açıklamalarda bulunan Hüseyin Çelik, olağanüstü kongre tarihi ve Abdullah Gül hakkında en çok merak edilen soruyu cevapladı.

AK Parti MKYK hem yeni hükümetin kuruluşuna, hem de partide yeni döneme ilişkin yol haritasını belirlemek üzere toplandı. 27 Ağustos'ta Olağanüstü Kongre kararı çıktı.

AK Parti sözcüsü Hüseyin Çelik, olağanüstü kongre tarihi ve Abdullah Gül hakkında merak en çok merak edilen soruyu cevapladı. Hüseyin Çelik, Abdullah Gül'ün partiye dönme kararının çok normal olduğunu söyledi.

Soru: Kongre tarihinin 27 Ağustos'ta olması Gül-Erdoğan çatışması anlamına mı geliyor?

Cevap: "
Bu Abdullah beyin gidişi üzerine değil, Erdoğan'ın gelişi üzerine verilen bir karardır."

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplandı. Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen toplantı, saat 13.20'de başladı. Toplantının ardından açıklama yapan parti sözcüsü Hüseyin Çelik 27 Ağustos'ta olağanüstü kongreye gidileceğini açıkladı.

Çelik şöyle konuştu:

Seçilecek kişi hem başbakan hem genel başkan olacak, yani genel başkan ayrı, başbakan ayrı olmayacak. Şunun herkes bence farkındadır ve bir kez daha buradan teyit etmek isterim. Sayın Başbakan, Anayasa'nın kendisine, Anayasa'dan ve yasalardan kaynaklanmayan bir yetkiyi asla kullanmayacaktır. 27 Ağustos'taki kongreye bir isim üzerinde uzlaşıp gideceğiz.

Başbakan'ın Genel Başkanlığı, 28 Ağustos'ta TBMM'de kendisine mazbatası takdim edilip yemin ettikten sonra sona erecek. Göreve başlama esastır. Bu süre içerisinde mevcut Cumhurbaşkanı, mevcut bütün yetkilerini kullanır ama Sayın Başbakan, cumhurbaşkanlığının hiçbir yetkisini kullanamaz. Seçilmiş olmasına rağmen resmen göreve başlamadığı, mazbatasını almadığı için böyle bir yetkiyi kullanamaz.

28 Ağustos'ta Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanı Gül'den görevi devralacak. 27 Ağustos'ta Gül hala 'Cumhurbaşkanı' sıfatı taşıyor olacağı için, nbsp; kongrede AK Parti Genel Başkanlığı'na aday olamayacak.

AK Parti'nin 27 Ağustos'ta yeni genel başkan seçmek için kongre yapacağını açıklayan AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, görevini 28 Ağustos'ta Başbakan Erdoğan'a devredeceğini hatırlattı:

"Biliyorsunuz sayın başbakan mazbatasını almadan, yemin etmeden fiilen cumhurbaşkanı değildir. Türkiye'nin fiilen bir cumhurbaşkanı vardır Sayın Abdullah Gül. Ak Parti'nin kurulduktan 13 yıl sonra kendi içinden iki cumhurbaşkanı çıkarması hareketimizin başarısı açısından takdire şayandır. AK Parti içinden ikinci cumhurbaşkanını seçiyor. Şimdi görev süresi sona erdi. Yine AK Partili bir milletvekili liderimiz nasip olursa 28 Ağustos'ta kendisinden nöbeti devralacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...