Herkese danışan diktatör!

Herkese danışan diktatör!

GÜNDEM Haberleri

Sık sık 'otoriterlik'le suçlanan Başbakan, Köşk seçimi için çalmadık kapı bırakmadı.

AK Parti'nin Köşk adayını 1 Temmuz'da kamuoyuna duyuracak olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun istişare maratonunda neredeyse çalmadık kapı bırakmadı. İstişarelerine ilk etapta AK Parti içinde başlayan Erdoğan, milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları, büyük kongre delegeleri ve parti kurucuları ile ayrı ayrı bir araya geldi. Partililere "Köşk adayımız kim olsun" diye soran Başbakan, AK Parti içindeki görüşmelerinin son halkasını Afyonkarahisar'daki toplantı ile tamamladı.
HEM 'ZİRVE'YE HEM HALKA SORDU nbsp;
Kamuoyu AK Parti'nin adayının kim olacağına odaklanırken Başbakan Erdoğan istişare sürecini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek'le sürdürdü. Diğer yandan da, yerel seçimlerdeki yüzde 45.5'lik zaferi, 'Erdoğan'a Köşk vizesi' olarak yorumlayan parti kurmayları, üç ayrı şirkete yaptırdıkları anketlerle de halkın nabzını tuttu. Kamuoyu yoklamalarının büyük bölümünde Başbakan'a yüzde 50'nin üzerinde oy çıktı. İlk kez bu seçimlerde bulundukları yerlerde oy kullanacak gurbetçiler de ihmal edilmedi. Almanya, Avusturya ve Fransa'da on binlerce kişiye hitap eden Erdoğan, bu ülkelerdeki STK'ların da görüşünü aldı.
PATRONA DA İŞÇİYE DE GİTTİ
Başbakan Erdoğan, sivil toplum kuruluşlarının da kapısını çaldı. Geçen hafta yapılan istişare toplantısına TOBB'un yanı sıra Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) temsilcileri katıldı. Erdoğan, Pazar günü ise Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde bu kez Milli İrade Platformu çatısı altında bir araya gelen 97 sivil toplum kuruluşu ile buluştu. Akil insanlar heyetindeki bazı isimler de toplantıya katıldı.
Başbakan, bu hafta başında ise TESK, TOBB, Türk-İş, Hak-İş, Ziraat Odaları, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen ve bazı meslek odalarının katıldığı Karma İstişare Kurulu'nun toplantısında nabız tuttu.
Dün son olarak BBP, DSP ve SP'yi ziyaret ederek Köşk konusunda görüşlerini alan Erdoğan'ın bu ziyaretleri sürecek.
Haber Merkezi ANKARA


PARTİLERE DE SORDU
Köşk istişarelerini sürdüren Başbakan Erdoğan, dün de Meclis'te grubu bulunmayan partilerin kapısını çaldı. Erdoğan'ın ilk durağı BBP oldu. 1,5 saat süren görüşmenin ardından Başbakan açıklama yapmazken BBP lideri Mustafa Destici, "Erdoğan, AK Parti'nin adayının kim olacağını söyledi mi?" sorusuna "Bir sinyal aldık ama bunu paylaşmamızın doğru olmayacağını düşünüyorum" cevabını verdi. Erdoğan BBP'nin ardından DSP ve Saadet Partisi liderleriyle de bir araya geldi.?SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın görüşmenin ardından "Bu ocaktan bu zamana kadar 4 başbakan, 2 cumhurbaşkanı çıkmıştır. İnşallah Milli Görüş, milletimize hizmet etmeye devam edecektir" sözleri dikkat çekti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...