Her üniversitede 30-40 militan var

Düzenleyen:
Her üniversitede 30-40 militan var

GÜNDEM Haberleri

Ankara’daki saldırıyı gerçekleştiren teröristin, Balıkesir Üniversitesi talebesi Seher Çağla Demir olduğunun belirlenmesi, gözleri üniversitelerdeki terör oluşumlarına çevirdi.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, terör örgütlerinin gençleri eylemci olarak kullanmaya çalıştığını belirterek, üniversite ve öğrencilerin bu nedenle örgütlerin ilgi alanına girdiğini söyledi. İbiş, “Terör propagandası yapıldığının görülmesi halinde üniversite yönetimleri öncelikle uyarı, diyalog yoluyla ikna, başarılamadığı takdirde yasal işlemler yapmalıdır. Önemli olan öğrencilerin, terör kıskacından kurtarılabilmesidir” dedi. Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal da, “Rektör ve akademisyenlerin el birliğiyle bu öğrencilerle yakından ilgilenmesi, sorunlarının çözümü için çalışması gerekiyor. Birçok üniversitede örgütler tarafından kontrol edilen mutlaka 30-40 öğrenci var. Bunlara parasal destek veriyor, yakın temasta bulunuyorlar” diye konuştu.  Araştırmacı yazar Batuhan Çolak ise, “Öcalan’ın ilk faaliyetleri üniversitelerde olmuştur. Bu yüzden üniversiteli bir örgüt yeniden üniversiteleri ele geçirmeye çalışıyor” dedi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...