Henüz 6 ay önce tamamlanan binada korkutan anlar: Deprem oluyor sandılar, tavan üstlerine düştü

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Henüz 6 ay önce tamamlanan binada korkutan anlar: Deprem oluyor sandılar, tavan üstlerine düştü

GÜNDEM Haberleri

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan ve yapımı henüz 6 ay önce tamamlanan bir binada daire kiralayan aile, yatak odası tavanından yaklaşık 8 metrekarelik alçının yataklarının üzerine düşmesi ile büyük şok yaşadı. Önce deprem olduğunu zannettiklerini belirten aile, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Tüm Türkiye'nin Kahramanmaraş depremleri sonrası konut güvenliğini sorguladığı dönemde özellikle yeni binalardan gelen yıkım ve hasar haberleri vatandaşların kafalarında soru işaretlerine neden oluyor. İstanbul Beylikdüzü'nde henüz yeni tamamlanan ve 6 ay önce oturumuna başlanan binada yaşanan olay ise pes dedirtti.

Gürpınar'da 5 katlı bir binada 12 bin liraya daire kiralayan 2 çocuklu Çelik ailesinin bu sabah yatak odalarındaki tavanın alçısı önce çatırdadı, ardından yataklarının üstüne ve yere düştü. Baba Armağan Demir'in ve eşinin üzerine düşen alçı nedeniyle vücutlarında da küçük çaplı yaralanmalar oluştu. İddiaya göre; müteahhitle de konuşan aile karşılık bulamadı. Aile, konuyla ilgili hastaneden rapor alıp avukatları aracılığıyla şikayetçi olacağını söyledi.

Henüz 6 ay önce tamamlanan binada korkutan anlar: Deprem oluyor sandılar, tavan üstlerine düştü

"DEPREM OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜK"

Konuyla ilgili konuşan Armağan Demir, binaya ilk taşınanlardan olduklarını ifade ederek, "Bu evde çocuklarımızla yaşıyoruz. Bu sabah 07.30 sıralarında biz deprem olduğunu düşündük. Bir çıtırdama sesi ile gözlerimi açtım. Ben uyanıktım, yatakta yan dönmüştüm. Eşim de yanımda üstünü giyiniyordu. Gözümü açtığımda bütün parçaların üstümüze düştüğünü gördüm" dedi.

"Biz bu evde çocuklarımızla yaşıyoruz. Benim 5 yaşında çocuklarım var" diyen baba Demir, "Bizim üstümüze 8 metrekarelik tavan çöktü. Bu odada bu sabah çocuklarımız da olabilirdi. Bu parçanın bir insanın kafasına düştüğünü düşünün. 5 yaşındaki bir çocuğun kafasına düştüğünü düşünün. Bu binayı yapan kişi bu parçanın insanın üstüne düşerse öldürmeyeceğini iddia ediyor. Avukatımız ile görüştük. Bu eve itfaiye, polis, belediye rapor tuttu. Savcılığa 'kasten yaralama' suçundan avukatımız suç duyurusunda bulunacak. Şu anda 1 yıllık binada şu mağduriyeti yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. (İHA)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...