Helikopter kazasında derin şüphe!

/ Kaynak: DHA
Helikopter kazasında derin şüphe!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kocaeli'nde Kartepe'ye düşen Deniz Kuvvetleri'ne ait helikopterin neden dağlık alana gittiği akılları karıştırdı. Pilotlar neden rotayı değiştirdi?

4 askerin şehit olduğu helikopter kazasında derin şüphe, pilotlar neden rotayı değiştirdi? Olay, kaza kırım heyetinin yapacağı araştırma sonrasında aydınlatılacak. Uzmanlar, askeri üsten havalanan helikopterin doğu veya batı yönlerini kullanabileceğine dikkat çekerken, "Güneyde dağlık alan bulunuyor. Helikopterde çok gelişmiş cihazlar bulunuyor. Ancak neden pilotlar bu rotayı kullanmaya karar verdi" görüşünü ortaya attı. Uzmanlar, kullanılan cihazların arıza yapma olasılığı hakkında "Bu oran imkansız denebilecek kadar düşük. Ancak tüm bu soruların cevapları, kaza kırım heyetinin yapacağı çalışma ile çözülecek. Cihazlar, kaza kırım heyetiyle birlikte imalatçı Sikorsky'nin ekibi tarafından da incelenecek" dedi.
Helikopter kazasında derin şüphe!
GÖRÜŞ DÜŞÜKTÜ

Olayın olduğu saatlerde görüş şartlarının düşük olduğuna dikkat çeken uzmanlar, "Sis olsa bile belirli limitlere göre kule kalkışa izin verir veya vermez. Ancak bu olayda neden pilotların güneye doğru gittiklerinin iyi araştırılması gerekiyor" diye konuştu.
Helikopter kazasında derin şüphe!

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...