HDP'ye ilk kez oy verenler bin pişman

HDP'ye ilk kez oy verenler bin pişman

GÜNDEM Haberleri

Adeta tehditle oy alıp barajı geçmesinin ardından, terörün yeniden tırmanmasına, Doğu ve Güneydoğu'daki muhafazakâr Kürtler isyan etti..

Seçimlerden önce HDP'lilerin meydanlarda, PKK'nın ise kendi televizyon kanallarında 'HDP barajı aşamazsa kaos olur, savaş yeniden başlar' diye adeta tehditle oy alıp barajı geçmesinin ardından, PKK'nın terörü yeniden tırmandırmasına, Doğu ve Güneydoğu'daki muhafazakâr Kürtler isyan etti. Şırnak'ta kaçırılmak istenen askerin vatandaşlar tarafından teröristlerin elinden alınması ve Şemdinli'deki vatandaşların da, köprülerini kullanılmaz hale getiren PKK'ya karşı yürüyüş yapmasıyla başlayan tepkiler büyüyor. "Kaos olmasın" diye 7 Haziran'da HDP'nin barajı aşması için oy veren bölge halkı, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde emanet oyları geri almaya hazırlanıyor. Diyarbakır'da da özellikle esnaflar yaşananlara büyük tepki gösterdi.

İşte, öldürülmekten korktukları için fotoğraflarını çektirmek istemeyen vatandaşların görüşleri: 

Saadet Çeker (Diyarbakır, ev kadını): Bölgede yeniden, kaos ortamı olmasın diye hayatımda ilk kez HDP'ye oy verdim. Yeniden savaş çıktı. İnsanlar öldü, analar ağladı. Akşamları bir yere gidemez olduk. Oturduğumuz mahallede, her gün bombalar patlıyor. Dışarı çıktığımız da önümüzü eli silahlı insanlar kesiyor. Barış gelecek diye sandığa gidip HDP'ye oy verdik ama kandırıldık. bir daha HDP'ye oy yok. 


'DİKEN ÜSTÜNDE YAŞIYORUZ' 

Hakan Temiz, (Diyarbakır, esnaf): Seçim sonrası barışı beklerken, yeniden savaş çıktı. İnsanlar ölmeye başladı. Diken üstünde yaşıyoruz. Oturduğum semtte her akşam bombalar patlıyor, silah sesleri kesilmiyor. Huzurumuz kalmadı, yeter artık. Böyle giderse 90'lardaki olduğu gibi Diyarbakır'dan Batı'ya yeniden göç başlar. HDP olayların durması için elini taşın altına koymalı. 

Emre Şahin, (Van, üniversite öğrencisi): Çözüm süreci herkes için çok önemli bir adımdı. HDP bölge halkının tek umudu olançözüm sürecine sahip çıkmadı. Süreç devam etmeli. Bu konuda, süreci başlatan Cumhurbaşkanımıza güveniyoruz. 


'BENİM OĞLUM DA ASKER' 

Gurbet Ata (Van, serbest meslek sahibi): Çözüm sürecinin devam etmesi için PKK tarafı bir an önce silahlı eylemlerden vazgeçmeli. Benim de oğlum askerlik yapıyor ve geceleri uyuyamıyorum. 

Murat (Van, taksici, soyadını vermek istemiyor): Türkiyelileşme yolunda seçime giren HDP eğer PKK'ya bağlı olmasaydı oy alabilirdi. 

Serem Öz (Van, konuşurken gözyaşlarını tutamıyor): Ben bir işletme sahibiyim ve çok sıkıntılı günler geçiriyorum. Olaylar bize çok zarar veriyor. 

Suat Bilim (Siirt, esnaf): HDP 'barış için baraj' dedi millet oy verdi ama dertlerinin barış olmadığı ortaya çıktı. 

Eyüp Güzel (Siirt, serbest meslek): HDP çözüm sürecinde verilen hakları, kendilerinin ve örgütün çabalarıyla kazanmış gibi gösterip, kendi propagandası için kullandı. Hükümetin samimiyetle yaklaştığı süreci sürekli sabote etti. Sürecin artık halkla yürütülmesini istiyoruz. Bölgede barış için mücadele etsin diye HDP'ye oy verenler çok pişman. HDP, barış yerine savaşa destek veriyor. Her gece bomba sesleri çocuklarımızı uyutmuyor. Bölge halkı seçimlerde HDP'ye verdiği emanet oyları geri alacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...