HDP'nin Erzurum mitinginde minibüs yakan 1 kişi tutuklandı

/ Kaynak: DHA
HDP'nin Erzurum mitinginde minibüs yakan 1 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Demirtaş'ın mitingi sırasında, içinde sürücüsü bulunan minibüsü yaktığı öne sürülen 1 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Erzurum'da 4 Haziran perşembe günü yapılan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın mitingi sırasında, içinde sürücüsü bulunan minibüsü yaktığı öne sürülen 1 kişi çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın İstasyon Meydanı'ndaki mitingine Tekman İlçesi'nden bir grup partiliyi 25 D 0877 plakalı minibüs ile getiren 40 yaşındaki Aydın Taşkesen, üzerinde Selahattin Demirtaş'ın potere ile HDP'nin bayrakları bulunan aracını kapısındaki arızayı gidermek için Oto Sanayi Sitesi'ne gitti. Bu sırada bölgede bulunan bir grup gösterici tarafından dövülen ve minibüsü ateşe verilerek yakılan Taşkesen, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım altına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri olaylarla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı. Emniyet'teki ifadelerinin ardından Y.Ç., F.B., O.S. ve Ü.D. serbest bırakıldı. Minibüs içerisine yanıcı madde atarak aracın yanması ve sürücüsünün yanarak yaralanmasına neden olduğu öne sürülen Tuncay T. ile minibüs sürücüsü Aydın Taşkesen'e yumrukla saldırdığı belirtilen İbrahim. K. adliyeye sevk edildi.


Adliyeye çıkarılan İbrahim K., savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakılırken Tuncay T. tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. T. tutuklanarak Erzurum E Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...