HDP'nin çağrısıyla sokağa çıkıp olay çıkaran 4 kişi tutuklandı

/ Kaynak: AA
HDP'nin çağrısıyla sokağa çıkıp olay çıkaran 4 kişi tutuklandı

GÜNDEM Haberleri  / AA

HDP'nin izinsiz sokağa çıkma çağrısı üzerine düzenlenen yürüyüşler sonrasında çıkan olaylara katılan biri Suriye uyruklu 4 kişi tutuklandı.

Diyarbakır ve Mardin'in Nusaybin ilçesinde HDP'nin izinsiz sokağa çıkma çağrısı üzerine düzenlenen yürüyüşler sonrasında çıkan olaylara katıldıkları iddiasıyla gözaltına alınan biri Suriye uyruklu 4 kişi tutuklandı.Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'da önceki gün gerçekleşen yürüyüşün ardından polisin uyarılarına rağmen Bağlar ilçesinde çıkan olaylara karıştığı tespit edilen Dicle Üniversitesi öğrencileri Burhan A. ve Serkan Ö. gözaltına alındı. Polisteki sorgularının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılar, "Terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklandı.Öte yandan, Mardin'in Nusaybin ilçesinde de izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen 18 yaşından küçük M.A. ve S.D. ile Suriye uyruklu D.M. İpekyolunda gözaltına alındı.Mahkemeye çıkarılan zanlılardan M.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Suriyeli S.D. ile D.M. "El yapımı patlayıcı bulundurmak" suçundan tutuklandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...