HDP’lilerden evlat nöbetindeki babaya alçak saldırı: Linç edilmek istendi

- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır’da terör örgütü tarafından kaçırılan oğlu için HDP İl Binası önünde evlat nöbeti tutan Celil Begdaş, HDP’liler tarafından saldırıya uğradı. 4 yıl önce kaçırılan oğlunun montunu ve kimliğini HDP İl binasında bulan acılı baba HDP'liler tarafından linç edilmek istendi.

Çocuklarına kavuşmayı bekleyen anne ve babalar 3 Eylül 2019 yılında HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin evlat nöbeti devam ediyor. Yıllar süren eylem sürecinde HDP’den çocuklarını isteyen anne ve babaların bir kısmı evladına kavuştu. Çok sayıda anne ve babaya umut olan bu durum sonrasında farklı illerden gelen aileler HDP il binasının önündeki çadırda bir araya gelmeye devam ediyor.

EVLADINA KAVUŞMAYI BEKLEYEN BABAYA HDP’DEN DARP

Evladını PKK'dan isteyen ebeveynlerden biri de Celil Begdaş oldu. Begdaş, geçtiğimiz yıl HDP Diyarbakır İl Başkanlığı'nın önüne gelerek eyleme başladı. Evlat nöbetindeki ailelerden biri olan Begdaş, çocuğuna kavuşmanın özlemiyle yanıp tutuşurken HDP'liler tarafından darbedildi. Daha önce HDP'lilerin tehdit ettiği Begdaş, HDP'liler tarafından linç edilmek istendi. Acılı babaya saldıran grup gittikçe kalabalıklaşırken, Begdaş polisin araya girmesiyle kurtuldu. Ayrıca HDP'liler görüntü alan gazetecilerin araçlarına el koymaya çalıştı.

OĞLUNUN KİMLİĞİ HDP BİNASINDAN ÇIKTI

Öte yandan Celil Begdaş, daha önce yaptığı açıklamada oğlunun montunun ve kimliğinin HDP il binasından çıktığını belirtmişti.

Begdaş konuyla ilgili, “Benim oğlum 5 Mayıs 2019 tarihinde HDP il binasından kandırılarak dağa götürüldü. Oğlumun montu ve kimliği HDP binasından çıktı. Gece gündüz burada evladım için nöbet tutuyorum. Ramazan ayında da sahur ve iftarımı burada yapıyorum. Bizim çocuklarımızı HDP götürmüş. Dağdaki terörist şehre gelip de adam götüremez. Bunun da aracısı HDP’dir. HDP’ye buradan vicdana gel diye sesleniyorum. Ben de bir Kürdüm. Ama siz Kürtlere zulüm yapıyorsunuz. Sizin bu memlekette Kürtlere yaptığınız zulmü kimse yapmadı” demişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...