HDP'liler polis kontrolünde çıkabildi

/ Kaynak: İHA
HDP'liler polis kontrolünde çıkabildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Sultangazi'de Kobani eylemi yapmak isteyen bir grup HDP'li mahalleliyle karşı karşıya gelince parti binasına sığındı. Polisin kontrolünde çıkabildiler.

Öğlen saatlerinde Kobani'deki olayları protesto etmek isteyen bir grup HDP'li, AK Parti İlçe binasına yürümek istedi. Ancak bu sırada toplanan bir başka grubun tepki göstermesi üzerine taraflar arasında kavga çıktı. Kavgaya mahallelilerde karışınca polis müdahale etti. Kendi parti binalarına sığınan HDP'lileri polis öfkeli kalabalıktan korumaya çalışırken, da gerginlik ara ara tırmandı.Uzun süren bekleyin ardından HDP'li yöneticiler, polis aracıyla binadan çıkarılıp olay yerinden götürülürken bir süre sonra diğerleri de tahliye edildi. Yaklaşık 50 HDP'li bina önüne gelen 2 halk minibüsü ve bir servis aracına konarak bölgeden uzaklaştırıldı. Bu sırada çevredeki mahalleliler, HDP'lilere tepki göstererek taşladı. Taş atan mahallelilere çevik kuvvet polisi, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. HDP'liler güçlükle de olsa polis kontrolünde bölgeden uzaklaştırıldı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...