HDP'li Güzel'in savunmaya 'Güvenlik riski' gerekçesiyle gelmedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
HDP'li Güzel'in savunmaya 'Güvenlik riski' gerekçesiyle gelmedi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dün toplanan Hazırlık komisyonuna HDP'li Güzel, sözlü savunma için gelmedi. HDP'li temsilciler Güzel'in gelmeme sebebine yönelik 'Meclis'e gelmesinin güvenlik riski oluşturmaktadır' dedi.

Sözlüsü iddia edildiği teröristle fotoğrafı ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel; dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle kurulan TBMM Anayasa-Adalet Hazırlık Komisyonuna sözlü savunma için de gelmedi. HDP, Güzel’in ‘Meclis’e gelmesinin güvenlik riski’ oluşturduğunu savundu. 

Güzel,  geçen hafta kendisine tanınan süre içinde yazılı savunmasını da göndermemişti. Hazırlık Komisyonu yarına (Çarşamba) kadar Güzel’e sözlü savunma için ek süre verdi.

GELMEME GEREKÇESİ 'GÜVENLİK RİSKİ'

HDP temsilcileri, Güzel’in komisyona neden gelmediğine yönelik sorulara, “Güzel’in uçağa binmesi, yolculuk yapması hatta Meclis'e gelmesi bile büyük bir güvenlik riski oluşturmaktadır” cevabını verdi. 

Güzel’in, Komisyon'un yarın tekrardan yapılacak olan toplantıya gelmeyeceği, savunmasınıda başka bir HDP’li milletvekillinin yapacağı öğrenildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...