HDP'li Demirtaş'tan kritik açıklamalar

HDP'li Demirtaş'tan kritik açıklamalar

GÜNDEM Haberleri

Selahattin Demirtaş, PKK'nın silah bırakacağını ve sürenin de tahmin edilenden daha kısa olacağını söyledi.

Kobani bahanesiyle çıkan olaylar sonrası sekteye uğrayan çözüm süreci, hükümet ve HDP arasındaki temasların ardından tekrar hız kazandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Öcalan'ın devlet heyetine, müzakerede uzlaşı sağlanması halinde PKK'ya en geç 2015'in Mart ve Nisan ayına kadar silahsızlanması için çağrı yapacağını belirttiği, örgütün de buna yeşil ışık yaktığını söyledi. nbsp;
Çözüm sürecine yönelik önemli açıklamalarda bulunan Demirtaş, Öcalan'la devlet heyeti arasında yapılan görüşmenin içeriğini açıkladı. İmralı'da yapılan müzakerelerin başlıklarından birisinin PKK'nın silahsızlandırılması olduğunu söyleyen Demirtaş, "Hükümet nihayetinde silahsızlandırılmış bir PKK'ya ulaşmak istiyor. Bu hükümetin doğal beklentisidir" dedi. nbsp;
Demirtaş, Öcalan'ın devlet heyeti ile yaptığı görüşmede sunduğu teklif konusunda ise şu bilgileri verdi: "Öcalan, bazı şeyleri ancak kalabalık heyetler geldiğinde tartışmayı uygun buluyor. Son görüşmede net olarak şunu söyledi: 'Müzakereye başlarsak biz bunu yıllara, aylara yaymayacağız. Siz çözüm önerilerinizle gelin. Ben de bana yardımcı olabilecek, danışman, sekreter desteği sunabilecek arkadaşlarımla İmralı'da tartışayım. Benim de kafamda yol haritası var. Sonra oturalım bir masaya siz yol haritanızı sunun, ben de sunayım. Buradan gözlemciler tartışmayı izlesin. Madde madde, fıkra fıkra tartışalım. Uzlaşıp, anlaşırsak en geç mart, nisan ayına kadar ben PKK'dan bir kongre toplamasını isteyip silahsızlanma çağrısı yaparım. Bunu devlet heyetine sundum."
ABD gezisi sırasında Başbakan'ın 'neden bizimle görüşmüyor?' diye haber göndermesi üzerine programını kısa kesip Davutoğlu ile görüştüğünü belirten Demirtaş, "ABD'den 'Çözüm Türkiye'dedir' demek için geldim. Bunu da Sayın Başbakan'ın yüzüne söyledim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...