HDP milletvekili Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü

Düzenleyen:
HDP milletvekili Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü

GÜNDEM Haberleri

HDP Kocaeli Milletvekili milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı. Hakkında kesinleşmiş hükmün Meclis'te okunmasıyla Gergerlioğlu'nun vekilliği düştü. HDP'nin Meclis'teki milletvekili sayısı 55'e indi.

Gergerlioğlu, Meclis'i terk etmeyeceğini söyleyerek oturma eylemi başlattı.
Karar, Meclis'te tartışmalara yol açtı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: "Bu kararı yargı vermedi. Bu kararı siyasi iktidar verdi, bu kararı iktidardaki parti verdi. Bu nedenle hiç kimse bize 'Bu karar hukukidir.' demesin, bu karar siyasidir" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay "Ömer Faruk Gergerlioğlu, Enis Berberoğlu gibi başvurusunu yapmışken, Meclis bu konuda daha önce bir ofsayta düşmüşken, Meclis'i bugün yeniden ikinci bir ofsayta düşürmenin alemi yoktur" diye arka çıktı.

MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, yarın Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "İstiklal ve istikbalinden vazgeçmeyen bir milletin mirasını bugün de derin sulara gömmek isteyen düşmanlar mevcuttur. İçte ve dışta ülkemize ve milletimize kurulan tuzakları bozacak irade, Çanakkale'de olduğu gibi bugün de mevcuttur ve mücadeleden hiçbir zaman vazgeçilmeyecektir" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın, ortada olmayan bir işlemi tartışmayı anlamlı bulmadığını belirtmesi üzerine CHP ve HDP sıralarından tepki geldi. 
Yasamaya ve yargıya olan saygısından dolayı okunmayan bir karar hakkında kanaat aktarmayı doğru bulmadığını yineleyen Turan, tepkilerin devam etmesi üzerine "HDP ile CHP'nin bu gerginliğini, agresifliğini anlıyorum." dedi. 

Konuya ilişkin bir görüşü olduğunu söyleyen Turan, "Bunu anlatabilirim. Belki ortak yol buluruz. Belki anlaşırız. Ama 90 yıldan beri kavga etmeyi, kendinden başka fikre saygı duymamayı gösteren bir anlayışı bugün bir kez daha görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

Bu arada CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, HDP'li Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Hangi siyasi partiye mensup olursa olsun hiçbir milletvekilinin, milletvekilliği süresi bitmedikten sonra milletvekilliğinin düşürülmesi doğru değildir" açıklamasını yaptı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...