HDP isim vermeden “Kılıçdaroğlu” dedi... Cumhur İttifakı’ndan “danışıklı dövüş” yorumu geldi!

- Güncelleme:
HDP isim vermeden “Kılıçdaroğlu” dedi... Cumhur İttifakı’ndan “danışıklı dövüş” yorumu geldi!

GÜNDEM Haberleri

HDP ve Yeşil Sol 28 Mayıs’ta gerçekleşecek ikinci tur seçimlerinde isim vermeden Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı. Üstü kapalı destek açıklamasının ardından Cumhur İttifakı’ndan tepkiler gelmeye başladı.  Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, “Ya Zafer Partisi'ne ya HDP'ye yalan söylüyorsunuz. Dolayısıyla burada danışıklı dövüş var.” şeklinde konuştu.

Türkiye 28 Mayıs’ta ikinci tura giderken ATA İttifakı’nın seçimdeki duruşu merak konusuydu. ATA İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Cumhur İttifakı’na “evet” derken, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise “Millet İttifakı” dedi.

ÜMİT ÖZDAĞ-KILIÇDAROĞLU İTTİFAKI MASAYI KARIŞTIRDI

Ümit Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasından ortak bir protokol imzalanırken anlaşmada yer alan “kayyum” detayı masanın yedinci ortağını kızdırdı. HDP ve Yeşil Sol Parti son durumu değerlendirmek için olağanüstü toplanma kararı aldı.

HDP’DEN İSİM VERMEDEN DESTEK MESAJI

İlk turda miting alanlarında Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’na açık açık oy isteyen HDP, dün basın toplantısı düzenleyerek ikinci tur kararını açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda isim vermeden Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptı.

HDP ve Yeşil Sol Partisi ise 28 Mayıs’taki seçimlere dair ortak tutum açıklaması yaptı. Sosyal medyada yapılan paylaşımda “Yaşanan toplumsal sıkıntıların temel sebebi olan tek adam rejimine karşı 28 Mayıs’ta sandığa eksiksiz gideceğiz. Bu ucube rejimin devam edip etmeyeceğine dair son sözümüzü sandıkta söyleyeceğiz” ifadelerine yer verildi.

OKTAY’DAN DANIŞIKLI DÖVÜŞ BENZETMESİ

Pervin Buldan’ın açıklamasının ardından Cumhur İttifakı’ndan tepkiler artarda geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay “Ya Zafer Partisi'ne ya HDP'ye yalan söylüyorsunuz. İkisine birden gerçeği söyleme şansınız yok. Dolayısıyla burada danışıklı dövüş var. Biz bildiğimiz yoldan devam ederiz. Zaten FETÖ'cülerle kol kolasın. PKK ile ciddi bir birliktelik var. Şeklen karşıymış gibi davranalım ama sana desteğimiz devam edecektir. HDP'nin başka yeri destekleme şansı yoktur zaten.” ifadelerini kullandı.

“KANDİL’DEN MESAJ BEKLEDİLER”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise HDP’nin bir önceki toplantıdan 24 saat sonra açıklama yapmasına dikkat çekerken, “Kandil’den mesaj beklediler.” dedi. Çelik ayrıca, “Kılıçdaroğlu ya HDP'ye ya Zafer Partisi'ne yalan söylüyor. Onlar 24 saat kazanmak istiyor. HDP hala Kılıçdaroğlu'nu destekliyorum diyorsa kendi siyasi seçmenine yalan söylüyor demektir.” İfadelerini kullandı.

“HDP TABANINA BUNU ANLATAMAZ”

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ise CNN TÜRK’teki konuşmasında, “Israrla söylediği yerel yönetimler özerklik şartından vazgeçtiğini söyledi mi söylemedi. HDP, YSP, PKK'nın siyasi uzantıları tabanlarına Zafer Partisi ile Kılıçdaroğlu arasındaki mutabakatı tabanına nasıl anlatacakları noktasında böyle bir yol buldular. HDP tabanına bunu anlatamayacağı için isim vermedi.” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Adem 26 Mayıs 2023 21:14

CHP kurmayları pkk ile aynı masaya oturmakla kendi kendini bitirdi. Önceden partinin adı CHP idi ama şimdi adı chpkk oldu. Diğer bir konu ise. Kemal efendi telefonuma sms göndermiş ne hakla bana sms atar. Kılıçtaroğlundan tekrar sms geldiğinde daha sert bir dille eleştireceğim.

Sonraki Haber Yükleniyor...