Hayrünnisa Gül, 'Başörtülüler artmadı şimdi daha aktifler'

Hayrünnisa Gül, 'Başörtülüler artmadı şimdi daha aktifler'

GÜNDEM Haberleri

Hayrünnisa Gül, 'Başörtülü kadınlar daha fazla aktif olmaya başladı ve bunun sonucu olarak da sosyal hayatta daha görünür hale geldiler' dedi.

New York Times eski yazarı Marvine Howe'a mülakat veren Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, "Eskisinden daha fazla başörtülü yoktu; başörtülü kadınlar daha fazla aktif olmaya başladı ve bunun sonucu olarak da sosyal hayatta daha görünür hale geldiler" dedi. Gezi Parkı eylemlerine de değinen Gül, protestolarda yer alan genç neslin 1970, 80 ve 90'lardaki zorlukları yaşamaması sebebiyle demokratik ve ekonomik kazanımların değerinin pek farkında olmadığını kaydetti. Türkiye'nin son on yılda elde ettiği kazanımları da hatırlatan Hayrünnisa Hanım, "Türkiye şu an daha zengin. Yasaklar kalktı, tabular yıkıldı" diye konuştu.? Hayrünnisa Gül, Howe'un, eşinin yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi halinde gündeminde neler olacağı sorusuna ise, "Özellikle sağlık ve eğitim alanında çok projemiz var" diye cevap verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...