Hayme Ana birleştirdi

Hayme Ana birleştirdi

GÜNDEM Haberleri

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin annesi, Ertuğrul Gazi'nin eşi olan Hayme Ana, Kütahya'nın Domaniç ilçesinde düzenlenen şenlikte yad edildi.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin annesi, Ertuğrul Gazi'nin eşi olan Hayme Ana, Kütahya'nın Domaniç ilçesinde düzenlenen şenlikte yad edildi. Etkinliğe, MHP lideri Devlet Bahçeli ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da katıldı. Törenler öncesinde Bahçeli, Hayme Ana türbesinde dua etti. Şenlikte sahne alan Uğur Işılak'ı bir süre dinleyen Bahçeli, Bakan Kılıç'ın tören alanına gelmesi ile bazı MHP'lilerin 'Devletin Başına Devlet Gelecek' sloganlarını kestirdi. Bahçeli ile Kılıç, ayakta tokalaştı. MHP lideri, yaptığı konuşmada, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, "Allah'a şükür ki gelecek kuşakları düşünen bir ceddin torunlarıyız. Hayme Anamız, Kızıl Elma'dır" dedi. Bakan Kılıç ise, şunları söyledi: "Birlik ve dirlik içerisinde bırakılan büyük emanete sahip çıkıldığı sürece kimse, Türk milletini birbirine düşüremez. Allah'ın izni ile Kayı Boyu'nun torunlarını kimse bu topraklardan sökemez."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...