Haydi gel Hakkari'ye gel

Haydi gel Hakkari'ye gel

GÜNDEM Haberleri

Çözüm sürecinin ardından terör olaylarının bitme noktasına geldiği Hakkari'de, birçok alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli gelişmeler yaşandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eylül ayında kent merkezine 458, Yüksekova'ya 536, Şemdinli'ye 228 ve Çukurca'ya 48 olmak üzere bin 270 öğretmenin atamasının yapılması, veli ve öğrencilere büyük sevinç yaşattı. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8 derslikli yeni okul ve 4 daireli lojmanın yaptırıldığı Işıklı Köyü'ne eylül ayı atama döneminde 4 kadrolu öğretmen ataması yapıldı. İzmir'den Hakkari'nin Işık köyüne gelen sınıf öğretmeni Sevil Çetinkaya, ilk başlarda tedirgin olduğunu belirterek, köyde göreve başladıktan sonra düşüncelerinin tamamen değiştiğini söyledi. Çetinkaya, "Köyümüzden memnunuz. Bölgeye gelmemek için istifa eden meslektaşlarıma sesleniyorum. Burası kesinlikle korktukları gibi değil, bambaşka bir yer. Öğretmenlik duygusunu en dorukta hissedebileceğiniz bir yer. Belki batıda olsam daha farklı olurdum" şeklinde konuştu. Eskişehirli İngilizce öğretmeni Taylan Deniz Tamer ise köy halkının çok misafirperver ve sıcak kanlı olduğunu belirterek, "İnsanların yanlış yönlendirilmesinden kaynaklanan yanlış bir imajı var. Buradan gerçekten üzülerek ayrılacağız" dedi. Zonguldak'tan Geçitli Köyü İlkokulu'na atanan Figen Kutucu ise "İlk önce biraz korktum. Geldiğimizde köylü sıcak davrandı, iyi karşıladılar bizi. Gelirken ailem çok tedirgindi. Onlar da benimle köye geldi. Beni yerleştirdiler, ortamı görünce de içleri rahat bir şekilde ayrıldılar" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...