'Hayati tehlikesi olan yabancıyı geri göndermeyiz'

'Hayati tehlikesi  olan yabancıyı  geri göndermeyiz'

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz, Suriyelilerle ilgili özellikle sosyal medyada yanlış bilgilerin dolaştığını belirterek “Suriyelilere maaş bağlandığı, üniversiteye sınavsız girdikleri, hastanede öncelik verildiği, suç oranlarının yüksek olduğu, TOKİ’den ev verildiği, elektrik, su ve doğal gaz faturasını ödemedikleri ve telefon faturalarının devlet tarafından ödendiği gibi bilgiler kesinlikle yalan” dedi.

Bazı internet sitesi ve gazetelerde göçmenlerin “ölümüne sınır dışı” edildiğine dair haberlerin yer aldığını ifade eden Ayaz “Mevzuatımızda yer alan geri gönderme yasağı ilkesine göre, sınır dışı edildiği ülkede hayati tehlikesi olan, insanlık dışı muameleye ve işkenceye maruz kalacak bugüne kadar hiçbir göçmeni geri göndermedik, göndermeyiz de. Böyle bir işlem kesinlikle hiç olmadı” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...