Havaların ısınmasıyla balık tezgahları yalnız kaldı

Editör:
- Güncelleme:
Havaların ısınmasıyla balık tezgahları yalnız kaldı
GÜNDEM Haberleri

Samsun’da kavurucu sıcaklardan dolayı balığa rağbet yok. Kültür balıklarına ilgi göstermeyen Samsunlular, alternatif protein ürünlerine yöneliyorlar.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde gittiği Samsun’da balık tezgahları da yalnız kaldı. Sıcak hava nedeniyle kültür balıklarına ilgi göstermeyen Samsunlular, alternatif protein ürünlerine yöneliyorlar.

İhlas Haber Ajansı’nın haberine göre; Balıkçılar, ağustos ayıyla birlikte tezgahlara gelecek mezgit, istavrit, palamut ve barbun gibi balıklarla haraketliliğin artacağını ümit ediyorlar.

“HAVALAR ISININCA BALIĞA İLGİ AZALDI”

Sıcak havalar nedeniyle vatandaşların balık almaya yanaşmadığını ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, “Havaların çok sıcak gitmesibalık satışlarımızı olumsuz etkiledi. Vatandaşlar sıcak nedeniyle daha az balık alır oldu. Şu anda kültür balıkları olan somonun kilosu 70, kefalin kilosu 50, çipura ile levreğin kilosu 150 ve alabalığın kilosunu da 50 TL’den satıyoruz. Ağustosun ortalarından itibaren olta balıkları ve palamutlar tezgahımıza olur. O zaman bir hareketlilik olacağını umuyoruz” dedi.

Vatandaşlar da sıcak havalarda balığın ağır geldiğini, yağışlı ve kapalı havalarda daha güzel balık tükettiklerini ifade ettiler.

(Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...