Savunmada yeni dönem: Havada, denizde, karada insansız araç

- Güncelleme:
Savunmada yeni dönem: Havada, denizde, karada insansız araç

Gündem Haberleri

Havada SİHA’larla (Silahlı İnsansız Hava Araçları) doktrin değiştiren Türkiye, mavi suların güvenliğini SİDA’lar (Silahlı İnsansız Deniz Araçları), karanın güvenliğini ise İKA’larla (İnsansız Kara Araçları) korumaya hazırlanıyor. 

YEŞİM ERASLAN'IN HABERİ - Teknolojide bir adım öne çıkarak özellikle terörle mücadelede hava savunmasının etkinliğini artırmak için SİHA’ları geliştiren Türkiye, sadece kendi coğrafyasında değil Rusya-Ukrayna ve Azerbaycan-Ermenistan’da da savaşların seyrini değiştirdi. BayraktarAkıncı, DİHA, TB-2, TB3, KARGU, AKSUNGUR, ANKA ve Karayel gibi SİHA’ları etkin bir şekilde kullanılırken, insansız uçaklar ANKA-3 ve Bayraktar KIZILELMA için gün sayılıyor. 

Türk Savunma Sanayii, SİHA’lardaki başarısını insansız kara araçlarıyla sürdürmeyi amaçlıyor. Muharebe sahasının çoklu operasyon ihtiyaçlarını karşılamak, askerî birlikleri her türlü harekât ortamında desteklemek ve zorlu arazilerde yüksek hareket kabiliyeti sunmak üzere GÖLGE SÜVARİ geliştirildi. Geko, Komando, Kamikaze, Ejder, Abra, Naga, Karakulak, Vaşak, FCR-360, Teoman, TMR-I Dinçer, TMR Ceylan, TMR II Kutlu, Acrob, Zafer, Ertuğrul ise hafif sınıf insansız kara araçları arasında yer alıyor. Denizlerde görev yapacak SİDA’lar için de önemli çalışmalar yapıldı. RD-09, ULAQ, SALVO ve SANCAR SİDA’larla Türkiye karasularında izinsiz hiçbir harekete izin verilmeyecek.    

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...