Havada çifte acı, 2 savaş uçağı aynı yere çakıldı

Havada çifte acı, 2 savaş uçağı aynı yere çakıldı

GÜNDEM Haberleri

Acı haber, akşam saatlerinde Malatya Akçadağ'dan geldi. İki savaş uçağı aynı yere çakıldı, 4 şehit var. Peki uçaklar düşürüldü mü? İşte son gelişmeler...

Malatya 7'nci Ana Jet Üssü'nden 18.07'de havalanan iki RF-4E tipi keşif uçağı, saat 19.05 sıralarında Akçadağ ilçesi Ekinciler Mevkii'nde düştü. Kazada Kurmay Binbaşı Salih Sezer, Üsteğmen Salih Atalay ile rütbeleri öğrenilemeyen Zeynel Özbahçeçi ve Onur Özkaya isimli subaylar şehit oldu. Akçadağ ilçesine bağlı İkinciler Mahallesi sakinleri, önce büyük bir patlama sesi duyduklarını, sonra ortalığın bir anda aydınlandığını belirterek, "Patlama oldu zannettik. Sonradan uçağın düştüğünü öğrendik" dediler.

DÜŞÜRÜLME SÖZKONUSU DEĞİL

Meclis'te kaza ile ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, iki askerî uçağın düşmesi sonucu 4 askerin şehit olduğunu ve uçakların enkazına ulaşıldığını söyledi. Bakan Ala, uçakların düşürülmesi ya da dışarıdan herhangi bir müdahalenin sözkonusu olmadığını belirterek, "Kazanın sebebi kaza kırım raporundan sonra açıklanabilir" dedi.
Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Malatya'da konuşlu 7'nci Ana Jet Üssü'nden saat 18.07'de planlı gece uçuş eğitimi için kalkan iki RF-4E keşif uçağı ile saat 19.05'te radar irtibatı kesilmiş ve derhal arama faaliyetlerine başlanmıştır. Saat 20.45'te iki uçağımızın da enkazına ulaşılmış ve maalesef dört kahraman pilotumuz şehit olmuşlardır. Bu elim kaza neticesinde şahadet mertebesine erişen kahraman pilot arkadaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli aile fertlerine, Silahlı Kuvvetlerimize ve yüce Türk Milletine başsağlığı dileriz."
Havada çifte acı, 2 savaş uçağı aynı yere çakıldı
Bu arada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'i telefonla arayarak kaza ile ilgili bilgi aldı ve başsağlığı diledi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Ahmet Davutoğlu da Özel'e taziye mesajı gönderdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...