Hava kuvvetlerinin yeni gözdesi A400M beğenildi

/ Kaynak: CHA
Hava kuvvetlerinin yeni gözdesi A400M beğenildi

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine Eylül ayında girecek yeni nesil nakliye uçağı A400M Türk askerlerinden tam not aldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanterine Eylül ayında girecek yeni nesil nakliye uçağı A400M Türk askerlerinden tam not aldı. nbsp;Airbus Military'nin Eylül ayında gerçekleştireceği 10 adetlik siparişin ilk teslimat öncesi A400M, Ankara ve Kayseri'de hava kuvvetleri personeli ve diğer askerlerin beğenisine sunuldu. Askeri amaçların yanı sıra sivil taşımacılık için de kullanılabilecek şekilde tasarlanan yeni nesil nakliye uçağı, 8-11 Temmuz 2013 tarihleri arasında önce Etimesgut Hava Üssü ardından da uçak Kayseri'de yer alan 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı'nda test uçuşu yaptı. nbsp;Son teknoloji kullanılarak üretilmiş uçağı inceleyen Türk hava ve yer personeli askerler, test uçuşlarına da katıldı. Uçağın teknik ve manevra özelliklerine hayran kalan personel, teslimatın ilk teslimatın gerçekleştireceği Eylül ayını heyecanla beklediklerini ifade etti.
nbsp;A400M NAKLİYE UÇAĞININ ÖZELLİKLERİ nbsp;Dünya silahlı kuvvetlerinin askeri ve sivil görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış yepyeni bir askeri nakliye uçağı olan A400M, en ileri teknolojileri sayesinde daha yüksek, hızlı ve daha uzağa uçabiliyor. Manevra kabiliyeti yüksek kısa, yumuşak ya da sert alanlara inebilme özelliklerine de sahip.
Taktik ve stratejik-lojistik görevlerde kullanılabilen uçak, özellikle günümüzün askeri ve yardım operasyonlarında gerekli büyük kargoları hızla ve mola vermeden ulaşması gereken bölgelere götürebiliyor. Güvenilirliği, sağlamlığı ve beka kabiliyeti sayesinde çok amaçlı nakliye uçağı olan A400M, daha küçük filolar ve dolayısıyla operatörlere daha az maliyet sağlıyor. A400M aynı zamanda bugüne kadar üretilen en düşük maliyetli ve çok yönlü nakliye uçağı.
GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...