Hava durumu nasıl olacak? Meteorloji il il duyurdu (18 Temmuz hava durumu)

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Hava durumu nasıl olacak? Meteorloji il il duyurdu (18 Temmuz hava durumu)

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Metetoroloji günlük hava tahmini raporuna göre; bugün yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu olması bekleniyor. Karadeniz kıyıları, İstanbul’un boğaz ve kuzey kesimleri, Kırklareli, Edirne, Kastamonu, Amasya, Tokat, Artvin ve Ardahan ile Sivas’ın batı, Yozgat’ın doğu, Kayseri ve Gümüşhane’nin kuzey çevrelerinde ise yerel sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 18 Temmuz 2022 hava durumu tahmin raporunu açıkladı. Söz konusu rapordan alınan tahminlere göre, hava sıcaklıkları yurdun güney ve doğu kesimlerinde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu’nun güney ve doğusunda kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların, Ordu ve Giresun çevreleri, Samsun'un doğu çevreleri (Salıpazarı) ile öğleden sonra Trabzon ve Rize çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/metrekare), Giresun ve Trabzon’un doğusu ile Rize kıyılarında çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

AFAD'TAN FIRTINA UYARISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Meteoroloji verileri kapsamında yaşanması muhtemel olumsuz şartlara ilişkin videolu bir paylaşım yaparak dikkatli olunması konusunda uyardı. AFAD, Marmara’nın güneyi ile Kuzey Ege’nin kıyı kesiminde beklenen fırtına sebebiyle ortaya çıkabilecek; ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması uyarısında bulundu. 

18 TEMMUZ YURTTA HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 28

İstanbul: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde boğaz çevreleri ile kuzey kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

İzmir: Az bulutlu ve açık 34

Bursa: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 29

Adana: Az bulutlu ve açık 35

Antalya: Az bulutlu ve açık 40

Samsun: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların Salıpazarı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.) 26

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (Yağışların öğle saatlerinde kıyı kesimlerinde kuvvetli, doğu ilçelerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.) 27

Erzurum: Az bulutlu ve açık, zamanla yer yer parçalı bulutlu 31

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 42

Hava durumu nasıl olacak? Meteorloji il il duyurdu (18 Temmuz hava durumu)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...