Hatay’ın tarihi dokusu yerle bir oldu

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

6 Şubat pazartesi günü meydana gelen Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden en çok etkilenen Hatay'ın tarihi dokusu yerle bir oldu. Birçok yapı enkaza dönüştü, bölgedeki son durum havadan böyle görüntülendi.

Kahramanmaraş 6 Şubat’ta iki büyük depremle sarsıldı. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 2  deprem 10 şehirde yıkıma sebep oldu. 35.418 kişi enkaz altında kalarak hayatını kaybetti, 105 bin 505 kişi yaralandı. Depremden en çok etkilenen illerden biri de Hatay oldu. Yaşanan depremin ardından binaların yanı sıra Antakya’nın tarihi dokusu da ciddi derecede hasar aldı.

Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından birçok insanın ziyarete geldiği Hatay’ın Antakya ilçesindeki tarihi yapılarda ciddi hasar var. Bu yapılardan, 1938 yılında inşa edilen Hatay Devleti Meclisi, 18’inci yüzyılda yapılan Antakya Ulu Camii ve 7’inci yüzyılda inşa edilen Türkiye’nin ilk camisi olan Habib-i Neccar Cami deprem sonrasında yerle bir oldu. 

Bu yaşanan hasar hem havadan hem karadan görüntülendi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...