Hatay'da depremden 137 saat sonra 57 yaşındaki vatandaş enkaz altından sağ çıkarıldı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hatay'da depremden 137 saat sonra 57 yaşındaki vatandaş enkaz altından sağ çıkarıldı

GÜNDEM Haberleri

İzmir'den deprem bölgesine giden Kınık Polyak Maden Kurtarma ekibi, Hatay Cumhuriyet Mahallesi'nde 8 saat süren kazı çalışması neticesinde depremden 137 saat sonra 57 yaşındaki Mehmet Sözer’i enkazdan canlı olarak çıkardı.

Türkiye'yi derinden sarsan depremin 7. gününde yıkılan binaların enkazında çalışmalar umutla devam ediyor. Kınık Polyak Maden Kurtarma ekibi dün 8 saat süren kazı çalışması sonunda 137 saat sonra bir kişiyi enkazdan çıkardı. Bölgede görev yapan bütün ekipler gibi Kınık Polyak Maden Kurtarma ekipleri de betonlar arasından bir 'can' daha çıkarabilmek için zamanla yarıştı.

8 SAAT SÜREN ÇALIŞMADA MUTLU SON

Ekip, Hatay Cumhuriyet Mahallesi'nde enkaz altında sağ olduğu belirlenen 57 yaşındaki Mehmet Sözer’i kurtarmak için çalışmaları hızlandırdı. 8 saat süren kazı çalışmaları neticesinde Mehmet Sözer depremden yaklaşık 137 saat sonra sağ çıkarılarak umutları yeşertti. Enkazdan çıkarılan Sözer, ambulansa konularak hastaneye götürüldü.

TOPLAM 30 VATANDAŞ ENKAZDAN SAĞ ÇIKARILDI

Depremin ilk gününden itibaren bölgede olan ve 7 tim ile kurtarma çalışmalarına katılan Kınık Polyak Eynez Maden Arama ve Kurtarma ekibi, katıldığı çalışmalar ile 30 vatandaşı enkaz altından sağ olarak çıkardı. Ekibin bölgeden verdiği kurtarma haberleri ile umutların arttığını belirten Kınık Polyak Maden Genel Müdürü Serkan Bahçekapılı, "Tüm Türkiye’nin, hatta bütün dünyanın gözü kulağı kurtarma ekiplerinde. Gelen bu haberler yorgunluğumuzu alıyor, direncimizi artırıyor” dedi.

DEPREMDE SON DURUM

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremlerin üçüncü gününde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 ilde büyük yıkıma yol açan depremde son açıklamalara göre Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ'daki toplam can kaybı 24 bin 617 kişi oldu, 80 bin 88 kişi de kurtarıldı. Depremden etkilenen illerden 92 bin 697 afetzede tahliye edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin vurduğu 10 ilde 3 aylık OHAL ilan edildiği açıkladı, okulların tatil süresi ise uzatıldı.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...