Hatay’da bir hastane daha hizmete giriyor: Açılış için tarih verildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hatay’da bir hastane daha hizmete giriyor: Açılış için tarih verildi

GÜNDEM Haberleri

Depremin en çok etkilediği illerden olan Hatay'ı inşa ve ihya çalışmaları aralıksız devam ediyor. Defne Hastanesi'nden sonra 600 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi ve 400 yataklı Antakya Devlet Hastanesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İskenderun Devlet Hastanesi'nin bayramdan sonra açılması bekleniyor.

6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremler sonrası bölgedeki şehirleri yeniden ayağa kaldırmak için çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda Hatay'da 600 yataklı İskenderun Devlet Hastanesi ve 400 yataklı Antakya Devlet Hastanesi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

BAYRAMDAN SONRA AÇILMASI PLANLANIYOR

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, Temeli atılan bir diğer hastane olan İskenderun Devlet Hastanesi’nde ise inşaat çalışmaları 94’üncü gününde büyük oranda tamamlandı. Çatı kapama işlemi tamamlanan hastanenin tabelası da yerleştirildi. Hastanede 154 yoğun bakım yatağı, 27 ameliyathane, 113 poliklinik, onkoloji merkezi ve kalp damar hastalıkları merkezi bulunacak. Toplamda 600 yataklı olacak hastanenin bayramı izleyen günlerde hizmete açılması planlanıyor.

BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ BİR SAĞLIK MERKEZİ OLACAK

Yine aynı süreç içerisinde temeli atılan Antakya Devlet Hastanesi de kendini göstermeye başladı. Çelik konstrüksiyonla, yatay mimari anlayışına göre inşa edilen hastane kısa bir süre içerisinde hizmete sunulacak. 2 katlı inşa edilen hastanede 400 yatak, 12 ameliyathane, 80 yoğun bakım yatağı, 70 poliklinik, yanık ünitesi ve onkoloji merkezi bulunacak. Hastane, bölge halkı için önemli bir sağlık merkezi olacak.

YÜKSEK TEKNOLOJİLERLE DONATILACAK

Her iki hastanede de üçüncü basamak sağlık hizmeti verilecek. Bu kapsamda ileri tetkik ve özel tedavi gerektiren hastalıklar için yüksek teknoloji içeren ve eğitim ve araştırma hizmetlerinin verilebileceği altyapıya sahip sağlık kurumları olacak. Yine Hatay’da 200 yataklı Acil Durum Hastanesi ile 1000 yataklı Gülderen Şehir Hastanesinin de çalışmaları devam ediyor.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...