Hatay’da 10 metre derinliğinde obruk! Deprem enkazının altından çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Hatay’da 10 metre derinliğinde obruk! Deprem enkazının altından çıktı

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden en çok etkilenen illerin başında gelen Hatay’da obruk görüldü. Yaklaşık 10 metre derinliğindeki obruk, depremde yıkılan binanın enkazı kaldırılınca ortaya çıktı.

Hatay’ın Antakya ilçesinde enkazı kaldırılan binanın arazisinde 10 metre derinliğinde obruk oluştu. Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’ın Antakya ilçesinde yıkım çalışmalarında sona gelindi. Antakya’nın Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan ağır hasarlı binaların enkazı kaldırıldı.

İŞ YERLERİNİ AÇARKEN FARK ETTİLER

Cadde üzerinde enkazın kaldırıldığı bir arazide geçtiğimiz günlerde etkili olan şiddetli yağışlar sonrası obruk oluştu. Obruğu sabah saatlerinde iş yerlerini açmak için bölgeye gelen vatandaşlar fark etti.

Hatay’da 10 metre derinliğinde obruk! Deprem enkazının altından çıktı

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde görevli Sanat Tarihi Uzmanı Osman Zafer Yavuz, bölgenin 1. derece sit alanı olduğunu ifade ederek, “Bölge 1. derece sit alanı ve gördüğünüz üzere depremden sonra birçok yapı ortaya çıktı. Bu obruk oluşmasının nedeni; altından bir dere geçmesi." dedi.

10 METRE DERİNLİĞİNDE OBRUK OLUŞTU

Obruğun içinde sarnıç olabileceğini belirten Yavuz, "Tarihi 2. yüzyıla tekabül ediyor. Şehrin geçmişten bugüne 5 ile 7 metre arasında yükseldiğini biliyoruz. Bu depremlerle de 80 santimetre çöktüğünü biliyoruz. Bu obruğun; 10 metre derinliğinde ve yaklaşık 8 metre çapında olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Yavuz şunları kaydetti:

"Habibi Neccar dağından adı Akakir olan bir derenin halen yerin altından aktığını biliyoruz. Depremle birlikte o dere ya yatak değiştirdi yada depremle birlikte daha güçlendi. Şiddetli yağışlar da alıyoruz, burada bir çökme oldu. Yine bir Antik dönem yapısıyla karşı karşıya kaldık."

Hatay’da 10 metre derinliğinde obruk! Deprem enkazının altından çıktı

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...