Hatay yine sallandı: Son artçı depremin büyüklüğü 4,2

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Hatay yine sallandı: Son artçı depremin büyüklüğü 4,2

GÜNDEM Haberleri

Hatay'da artçı depremler devam ediyor. AFAD'dan son dakika açıklaması geldi, Samandağ ilçesinde 4,2 büyüklüğünde bir artçı deprem oldu. Depremin derinliği ise 7 kilometre olarak duyuruldu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden en büyük hasarı alan illerden biri Hatay oldu. Onlarca evin yıkıldığı, yüzlerce canın gittiği şehir deprem gerçeğiyle yeniden yüzleşti. Dün akşam saat 20.04’te 6,4 büyüklünde deprem yaşandı. Merkez üssü Defne ilçesi olan zelzele yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Bu depremden 3 dakika sonra Samandağ da sallandı. 6 kilometre derinlikte oluşan depremin büyüklüğü 5,8 olarak açıklandı. Ortadoğu ve Afrika’da dahi hissedilen deprem, Hatay’da hasarlı olan çok sayıda binayı yıktı. 3 kişi enkazı altında kalırken vatandaşlar sokağa döküldü. Enkaz altında kalan 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bakan Koca ise depremde 294 kişinin yaralandığını ve 18'inin durumunun ağır olduğunu duyurdu.

ARTÇILAR BİTMİYOR, HATAY BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

Hatay'da artçı sarsıntılar durmadan devam etti. Az önce bir sarsıntı daha oldu, AFAD'dan açıklama geldi. AFAD saat 19.06'da Hatay'ın Samandağ ilçesinde meydana gelen artçının büyüklüğünü 4.2 olarak duyurdu. Depremin derinliği ise 7 kilometre olduğu öğrenildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...