Hatay Valiliği'nden şaşırtan açıklama!

/ Kaynak: AA
Hatay Valiliği'nden şaşırtan açıklama!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Hatay Valiliği, Şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine acı haberi vermeye gittiklerinde herhangi bir basın mensubunun davet edilmediğini açıkladı.

Hatay Valiliği, Hakkari'de terör örgütü PKK mensuplarınca yol kenarına yerleştirilen mayının patlatılması sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine şehadet haberi vermeye giden Hassa Kaymakamı ve diğer görevlilerin, basın mensuplarını davet etmediğini bildirdi. Valilik internet sitesindeki açıklamada, bazı internet haber portallarında yer alan ve "Hakkari'de menfur terör saldırısı sonucu şehit olan polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine acı haberin kameralar eşliğinde verildiği" yönündeki iddialar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından açıklama yapılması gereği duyulduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine şehadet haberini vermek üzere giden İlçe Kaymakamı ve diğer görevliler tarafından, herhangi bir basın mensubu davet edilmemiştir. Müteveffanın evine intikal edildiği zaman, şehadet hadisesi sosyal medyada yer almaya başlamış ve bu kapsamda aralarında basın mensuplarının da bulunduğu bazı kişilerin eve geldikleri görülmüştür. Şehadet olayı haber verilmeden önce basın mensupları ve yakın akraba dışındaki diğer kişiler oda dışına davet edilmiştir" ifadelerine yer verildi.
Açıklamada, bu tür görüntülerin yayınlanmasının kınandığı da vurgulandı.

Hassa Kaymakamlığından yapılan açıklamada da "Polis memuru Mehmet Tuhal'ın şehadet haberini ailesine bildirmek ve acısını paylaşmak, zor günlerinde devlet olarak yanlarında bulunmak için sağlık ekibi ve din görevlileri ile beraber ilçemiz Yukarıbucak Mahallesinde bulunan babaevine gidilmiştir. Ziyaret mümkün olduğunca gizli tutmaya çalışılmış, hiçbir basın mensubunu ziyarete çağrılmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...